Vitamin C intravenozne

Solomon

+ ani so zvieratmi to nie je take jednoduche :D idealne potrebujes 3 skupiny potkanov, do kazdej napriklad 100 jedincov, skupina 1 bude dostava nizku davku vitaminu, druha vysoku, tretia tzv. kontrolna ziadnu... bla bla bla zaroven zvierata by mali byt rovnako stare rovnakeho pohlavia a vahovo vyrovnane.... jednoducho :D kasli nato :)

Solomon

skrutka som student mediciny o par mesiacov mudr kt. sa pohybuje vo vyskume uz nejaky ten rocik kedze od prveho rocnika som sa aktivne zapajal do roznych projektov. ale podme k veci

nemozes mu to podavat per os kedze pri takomto podani nezabezpecis presnu davku a to je pre takyto pokus totalne neziaduce

ano, chemoterapia skodi, ale nemozes skatulkovat, existuje mnozstvo druhov chemoterapeutik onkologickych, + nezabudajme na radioterapiu ktora je dnes na vysokej urovni. samozrejme vsetky tieto metody skodia, ale vezmi si napriklad primitivny kolchicin ktory narusa strukturu miktorubulov deliacieho vretienka rychlo proliferujucich buniek a tym je nemozne aby sa delili dalej - a to je jeden primitivny priklad. a rovnako mozme opisat mechanizmus ucinku vsetkych chemoterapeutik, zatial co konkretny mechanizmus ucinku vitaminu C na karcin. bb. popisany NIE JE.

a stale nechapem akym sposobom chces previest laboratorne testy :D vies ono to nie je take ako vo filme ze jeden cloviecik si porobi 8 druhov testov :D pri poslednom pokuse ktoreho som sa zucastnil sme na jeden specializovany ustav posielali mozog, na iny semenniky, na dalsi krv. Prisli nam vysledky na ktore sme mohli cumiet a dedukovat co sa asi stalo a preco. o tom je veda, nie scifi filmy...

mango.tree

a pytas sa ako je to s prepoctom z vahy cloveka na zviera? nehnevaj sa, na to ti staci aj obycajna trojclenka, ak sa nad tymto potrebujes zamyslat, tak nic.

mango.tree

mila skrutka, nie si ty nahodou kraskaham? lutujem tie zvierata, dufam, ze ty nebudes robit ziadne pokusy s nimi, lebo si totalny laik a ani im riadne nebudes vediet podat injekciu. sposobis im zbytocne trapenie a aj tak nic nedokazes, lebo ako tu pise kolega, potrebujes na to pristroje, ktorymi ty urcite nedisponujes (a neverim, ze ty konkretne mas pristup do nejakeho labaku),na co sa hras? preco to nenechas na kompetentnejsich? ak mas problem s oficialnym medicinskym prudom, tak je dost alternativnych vyskumnikov, ktori podobne pokusy robia daleko fundovanejsie, tak ich vyhladavaj a kontaktuj, ale vies ako, ked im budes pisat taketo fantasmagorie, tak zjavne im bude jasne, ze nevies o com tocis a pochybujem, ze budu stracat cas vysvetlovanim ti elementarnych veci

skrutka

ozaj a mohla by som ten vitamin c podavat aj ustne zvieratu narpiklad v davke tristo gramov samozrejme na prepocet hmotnosti cloveka ?

skrutka

solomon a ty si lekar? lebo damian je lekar a on tvrdi ze megaskorbicka funguje a dokonca ze chemoterapia zanasa viac te uz tolko spominane oblicky.