Skúsenosti s vyvolávačkou

Príspevok v téme: Skúsenosti s vyvolávačkou
denka01

Ahojte, chcela by som sa opýtať aké máte skúsenosti s vyvolávačkou MS? Môj problém je totiž taký, že som mala poslednú menštruáciu 25.2., trvala asi 5 dní a odvtedy ďalšia nedošla. Mám 16 rokov a menštruáciu som nikdy nemala pravidelnú, vždy je tam výkyv väčšinou nejakých 5 dní, stalo sa mi, že mi meškala aj 10 alebo aj 12 dní ale nakoniec došla. Tento krát mi mešká už skoro 4 týždne. Posledný sex s priateľom sme mali pár dní po poslednej MS, chránený a nemyslíme si, že niečo zlyhalo, aj keď 100% istota tam nikdy nieje. No ako mi tak dlho meškala, tak som už začala rozmýšľať nad všetkými možnosťami. Takisto pripomeniem, že som ešte pred poslednou menštruáciou bola u doktorky, pretože som mala veľké bolesti a našla mi 2cm cystu, ale dostala som len tabletky a povedala, že po menštruácii by sa mi cysta mala vstrebať. Tak som za ňou včera zašla s tým, že mi už vyše 3 týždne mešká menzes. Povedala som jej, že ma pobolieva aj v oblasti vaječníkov, pretože je to tak, odkedy mi začala menštruácia meškať. Tak ma vyšetrila, robila mi ultrazvuk, hovorila, že po 3 týždňoch by už malo byť vidieť graviditu, ak by náhodou bola. No povedala, že tam nemám nič. Tak mi pichla vyvolávačku, z ktorej by sa do 10 dní mal menzes dostaviť. Môže mať tá vyvolávačka aj nejaké vedľajšie účinky? Začali ma dosť bolieť prsia, v podbrušku a trochu kríže, asi sa na to priveľmi sústredím ale som z toho dosť v strese, bojím sa že menštruácia nedôjde ani do tych 10 dní :/ Aké s tým máte skúsenosti? Došla vždy po vyvolávaní, alebo nie?

sheila.

Ahoj, ja mam skusenost.. tiez som mala podobne priznaky,potom mi dosla MS ,takze sa nestresuj,vsetko bude v poriadku :) treba cakat.

TinaM

Nestresuj sa, bola si u doktorky, malo by byt vsetko v poriadku. Mne ked pichli vyvolavacku-tiez mi mesiac meskala menstruacia a mala som cystu, tak mi MS prisla po 5 dnoch. Vsetko bude v poriadku. Aj by som ti povedala, ze prestan sa sledovat, ale viem, ze to nejde :)