Chcem si len overit ci je obojok proti kliestom a blcham Kiltix vodeodolny...v petshope mi povedali,ze ano,ale nie je to nikde napisane, akurat ze je toxicky pre ryby a vcely.
Obojok Kiltix
ambrozia, ked si ho len dnes kupila, nechaj ho vybaleny vetrat takych 5-7 dni.
ako som uz nizsie spominala: kazdy jeden protiparazitny obojok je skodlivy pre vodne zivocichy!
@ambrozia,
ja kupujem kazdy rok vylucne scalibor, pretoze na rozdiel od ostatnych ucinok neprechadza az do krvi ale zostava na kozi, pricom ucinok je rovnaky ako pri inych obojkoch. to znamena: ani jeden nie je uplne 100% spolahlivy. jedinecne na scalibore je, ze ak nan psik reaguje alergicky, das mu ho dolu, psa vykupes v sampone a vsetko je prec. u tych obojkov, ktorych ta chemia prechadza az do krvi, to mozne nie je. naopak, ak pes reaguje alergicky alebo este horsie, nejakymi zachvatmi krcov, nemozes mu pomoct. zachvaty z toho maju psi mozno tak kazdy tisici. ale ja neriskujem, aby to bol prave ten moj.:) novy obojok mozes par dni vetrat na vzduchu (lebo novy je kazdy najagresivnejsi). moja ked sa skriabe, dam jej ho dolu a skusim znova asi za 2 dni. ak sa skriabe len trocha sem tam, tak ho daj obcas dolu. ak to nepomoze alebo sa bude velmi intenzivne skrabat, mozes hava vykupat.
Môže mi niekto poradiť?Dnes som kúpila obojok scalibor a zdá sa mi, že psík má nejakú alergiu. Stále sa škrabe a teraz neviem, či mu to mám dať dole alebo ešte počkať.Inak aj tento obojok je toxický pre vodné rastliny a vodné živočíchy.
vsetky protiparazitne obojky skodia vodnym zivocichom! preto je treba pred kupanim obojok psovi odobrat.