Ako prebieha keď dávajú zubnú korunku?

Príspevok v téme: Ako prebieha keď dávajú zubnú korunku?
Michaelka852

Dobry den, mam 17 rokov a prednu dvojku skoro vobec nemam. Mam len koren a trosku zubku co von vycnieva. Zubar mi povedal ze skor ako nebudem mat 18 rokov mi nemoze s nim nic robit ziadny implantát ani korunku nemoze dat, ze zatial mi moze len vytrhnut pozostatky po zube s korenom a budem musiet cakat kym budem mat 18. Chce mi to urobit ze mi korunku nasadi na trojku zub ci co. chcela by som sa spytat ako to bude prebiehat a ci mi neviete prosim poradit nejake ine riesenie nechcem do 18 ky byt strbava lebo na trhanie ma objednal na 7 juna a 18rokov mam az 9. oktobra . Neexistuje nieco take ako nudzovy zub co by som tam mala len kym budem mat 18? a kolko by to stalo ? dakujem

Slecna A.

docasny zub sa da nasadit na zbruseny zubok, kym cakas na vyrobu korunky...ale nepocula som este o docanom zube po vytrhnuti...

Slecna A.

ja mam korunku a nespoznala by si to od ostatnych zubov :) Nieco ako "docasny" zub sa da nasadit na zbruseny zub, na ktory sa korunka nasadi. Ja som mala zbruseny zubok (jednotka hore) tyzden a skutocne mi to neuskodilo ani na krase, ani na nicom. Ved trosku vydrzat treba. Ale nerozumiem, tomu, ze trhat ti bude zub 7 ale korunku ti nasadi az po 18? :D Ak ti ide trhat len ten malicky zubok, tak tu medzierku predsa vydrzis tych par mesiacov...