Ahojte. Potrebujem poradiť, či mám ísť na gymnázium alebo iba na normálnu strednú školu, keď chcem isť potom študovať na VŠMU do Bratislavy. Nemyslím si, že VŠMU je taká ťažká stredná škola a tak neviem či mám isť na to gymnázium. Dobre sa učím, čiže by som to asi zvládla, ale VŠMU je o masmedialnej komunikácie (žurnalistika, moderovanie, herectvo atd.)a to by som aj chcela robiť a tí čo idú na gympel chcú byt väčšinou právnici, lekári, proste niečo viac. Fakt by som bola vďačná za Vaše rady.
Isť či neísť na gymnázium
ja čo mám pár kamošov hercov, tak chodili na gympel .... buď na klasický alebo na bilingválny .. a tiež sa nie všetci dostali na prvý šup na VŠMU ... takže choď buď na gympel alebo na umeleckú .....
na gympel sa oplati ist ked xces ist neskor na vysku. Co viem tak vecsina priemysloviek nema uroven ale zase aj gymnazii.
na gympel by som nikomu neodporucala pokial nechce ist na medicinu, fakt strata casu..ved chod na umeleckuu :)
A čo považuješ za "normálnu" strednú školu? Pretože normálna stredná škola je podľa mňa práve gymnázium :D Ostatné sú odborné stredné školy a keďže ty chceš pokračovať v umeleckom smere, nevidím zmysel v tom ísť na nejakú obchodnú akadémiu alebo priemyslovku..
A čo chceš vlastne na VŠMU študovať? Možno VŠMU nie je taká ťažká škola (zaujímalo by ma odkiaľ pramení tento tvoj názor), ale hlavne je ťažké sa tam dostať, pretože na jednotlivé smery sa hlási mnohonásobne viac ľudí, než škola prijíma.
A keď vieš, že chceš ísť na VŠMU, tak najlepšia stredná by bola konzervatórium..
Ale ja mám pocit, že ty máš v tom poriadny guľáš.. najprv si treba ujednotiť čo vlastne chceš študovať a potom riešiť VŠ, najmä keď ešte ideš len na SŠ.
na tvojom mieste by som sla na gymnazium. Urcite ti co idu na gymnazium nechcu byt hlavne pravnici a lekari alebo nieco viac...mozno pred 30 rokmi to bolo tak, ale teraz nie:) Hlavne v tejto dobe, ked mat VS je standard. Gymnaziom nemozes nic pokazit a inou strednou skolou aj ano...tak ako som to spravila aj ja :) Keby som teraz koncila ZS, jednoznacne by som sla na gymnazium. Vela stastia.