Dvojrohá maternica - gynekolog ma riadne nastrasil...

Príspevok v téme: Dvojrohá maternica - gynekolog ma riadne nastrasil...
oujejky

Ahojte.. neviem, čo si mám myslieť. Chodievala som dlho k jednému gynekologovi, unho bolo vsetko v poriadku. Povedal mi akurat, ze mam obratenu maternicu, ale z to nevadi, lebo ze ked otehotniem, tak sa vrati do normalnej polohy.

No a teraz som kvoli skole zmenila gynekologa tam, kde studujem. Mam 20 rokov. Dnes som unho bola, a ako mi robil vysetrenia, tak sa zatvaril zhrozene a povedal ze mam na maternici nejaku anomaliu, ze je dvojroha, ze bude obrovsky problem otehotniet, a aj ked otehotniem,tak nedonosim...
Je mi z toho do placu. Ved som mlada baba. Nikdy som nebrala ziadne hormonalne tabletky,nemala som problemy, priatela mam vzdy toho isteho. A mne nebude dopriate mat babo? :(
Nemam sa onho uz zacat snazit, aby to nebolo len horsie cim budem starsia? :(

btw

Aj mne diagnostikoval minuly rok rovnaky problem. Iba sa ma opytal, ci chcem dieta - ja ze nie, a tam to skoncilo /i ked mam uzasneho lekara/. Ale som rada za pozitivne info u Anjelik*a - co ked pride obdobie... ale tiez sa s tym nezatazujem. Nateraz to neplanujem /kedze sa proti tomu nemusi hned zakrocit a najskor ani neda/ a ked to bude aktualne, potom urobim vsetko preto, aby to vyslo ;-)

anjelik*

Môže to byť samozrejme individuálne, ale podobnú diagnózu mám aj ja a môžem ťa uistiť, že som nemala ani ten najmenší problém otehotnieť. Obe deti sa ale narodili skôr, konkrétne v 36. týždni a keďže vážili 2300g, museli byť chvíľku v inkubátore. Inak nebol žiadny iný problém. :o) Rodila som cisárskym, so zákona mala nárok na sterilizáciu...čiže viac ako výhodné. :o)) Nemyslím, že by bolo nutné sa začať snažiť, ešte si užívaj, predsa len si mladučká. :o)