Dobrý deň RNG
keď že sa neviem prihlásiť priamo tebe, takto sa chcem opýtať.
Som starý a chory. Mám všelijaké choroby. Užívam Valerianu 400 mg. /Jamieson/ Užijem vtedy, keď sa zle cítim, 1-2 kapsule. Tiež užívam Medovku+chmeľ+valerianu /MedPharma/ Prosím ťa, aké mnozstvo by bolo už nebezpečné, pre zdravie. Tiež si myslím, že sa moze stat, že by som musel zvyšovať dávky, aby som dosiahol požadovaný liečebný efekt.
Ďakujem pekne za radu.
Dávkovanie - RNG
Prosim Vas o Vas nazor a radu. Keby som susila hlivu us., kupovanu v obchode a pomlela na prasok, bolo by v nej dostatocne mnozstvo glukanov? A aka by mala byt denna davka? A este jedna otazka: Je hydrotalcitum v zlozeni lieku Talcid identicky s mastencom? Srdecna vdaka za odpoved.
Ďakujem pekne pán RNG,
mám v tom jasno.
Želám pekný deň.
Oprava, Vemica, rozvarit v zeleninovej polievke. Tu je rano a mam akesi klave tie moje stare prsty
Len nech pokracuje s detralexom, ten obsahuje bioflavonoidy.Ten "wild" chesnut je preklep jedna sa o divoky gastan, tj horse chesnut a jeho zlozku aescin, co mas aj v tom venitane zvonka, moze ho brat aj zvnutra.
Ak uz objednavas zo Swansona, tam maju dobru zmes antioxidantov pod menom Herbal extract memory complex, ktory obsahuje aj gingko, aj vinpocetine aj huperzine a pracuju na zlepseni cirkulacie a spruznovani ciev vsade v teloe, aj ked to pouzivaju najma na pamat, tj zlepsenie cirkulacie v mozgu.
odporucam z toho brat 2 x 1 kapsulu.
Najucinnejsia forma vitaminu C je ester C s bioflavonoidmi.Ten sa drzi v krvi az 5 x tak dlho ako kyselina askorbova alebo rozne askorbaty.
Pripadne by sa jej zisiel aj dobry zdroj karotenoidov, tam maju aj full specrum carotenoid complex, co ma velmi bohate zlozenie a momentalne je par dni zlacneny, takze si ho musim objednat aj ja, lebo ja ho beriem pravidelne, na cievy, oci a sluch. kedze tie mi ohrozuje moja cukrovka.
Lecitinu odporucam napr z firmy Vemicam loyzicu az 2 tyzdenne, da sa rozvatit v zeleninovej polievke bez zmeny chuti. Tam maju aj vyrobky s vlakninou, co odporucam brat az 15 gramov zmesy denne kazdemu, co si vazi svoje zdravie a chce podporit najsilnejsi zdroj obrannych latok a aj niektorych vitaminov v tele, nase probiotika
Dobrý deň pán RNG,
poradíte?
Užívame čistú kyselinu askorbovú-100% a k tomu sódu tablety v zložení: hydrogénuhličitan sodný v liekopisnej kvalite(91%), sladidlo-sorbitol, protihrudkujúca látka - polyetylénglykol(PEG 6000).
Toto zloženie je v poriadku?
Taktiež by som sa rada opýtala na liečbu kŕčových žíl.
Mamka berie detralex-dlhodobo. Má už aj operáciu žíl na jednej nohe. Odporúčate celkom dosť preparátov na žily. Je potrebné to všetko brať naraz? Ak nastúpime na Vašu liečbu, môžme prestať brať Detralex? Aké je dávkovanie odporúčaných doplnkov a ako dlho sa majú užívať?
Spomeniem:
Zinok, selén, vitamín C a E = to už asi všeobecne sa berie, tomu dávkovaniu rozumiem. Ale rutín, hesperidín a ešte aj iné bioflavonoidy. To všetko naraz a koľko? Vinpocetin taktiež? Koľko?
Na Swansone nemajú „wild chesnut“, ale „white chesnut Dropper“ – to je to isté? Koľko a ako dlho sa má brať? Je vhodný „vitamin C with Bioflavonoids“ a potom už netreba iný C vitamín?
Pančuchu nosí a Venitan a sójový lecitín dostať aj u nás, to vybavím.
No mám v tom chaos. Budete taký dobrý, napíšete mi čo presne, v akom pomere a ako dlho brať?
Mikroby, co sa mozu nastahovat do ranky/praskliny na kozi su stovky roznych a samozrejme na rozne mikroby treba rozne antimikrobialne.
Mozu to byt rozne bakterie, (zriedkavo) , plesne, kvasne infekcie a podobne.
Praskliny a porusenia koze mozu byt mechanicke(poranenie) , prasknutie prilis vysusenej/odmastenej koze, alebo sa telo snazi nieco cez kozu vyhodit.
Dobre prostriedky proti nim z doplnkov su napr do kremov zapracovany citricidal alebo oreganovy olej, alebo chemicke oxidatory, zalezi od typu tych mikrobov co na nich najlepsie zaberie.
Aj dermatologia ma hromady koznych liekov/masti/kremov
Ja ale osobne davam predniost sirokospektralny potravinovym doplnkom, ktore zasiahnu aj infekcie, na ktore su atb neucinne.
Ahoj RNG.
Chcela by som sa spýtať, či máš nejaké skúsenosti s mikrobiálnym ekzémom? Zaujímala by ma príčina vzniku, resp. liečba. Ďakujem pekne.
Potravinove doplnky nie su lieky, aj ked mnohe pomahaju liecit.
Profizyme bol podvod, slaba nahrada archaickeho slabeho a draheho Wobenzymu. Medzi doplnkami najdes dnes enzymaticke zmesy vyse 10 x tak silne, ako Wobenzyme a za zlomok ceny.
Ahojte, k tym enzymom, opatrne co kupujete. Tiez som nasla lacnejsiu variantu enzymov - Profizym, no jeho ucinok ziadny, lekarnicka mi nic nepovedala len som si potom nasla ze Profizym je len vyzivovy doplnok, nie liek ako wobenzym. Takze moja skusenost mi vravi, ze mam dat prednost lieku s overenymi studiami ako vyzivovemu doplnku.
O.K. pán RNG,
ďakujem