caute!mam ,pre mna ,dost velky problem kedze tento rok maturujem.mala som v plane zacat sa pomaly ucit no ale toto teda nie....akonahle som si precitala par zaadani,dostala som uplnu nechut,odpor a sok.cele styri roky sme sa ucili vela uplne nepodstatnych veci(rozdelenie hlasok atd) ,ale naslo sa aj vela zaujimavejo. No to v otazkach samozrejme nieje. Odmietam sa ucit take gramaticke zbytocnosti a viem,ze skodim sama sebe ale neviem to ovplyvnit strasne ma to hneva!!! Cela odpoved je zamerana na ucivo,kt.sa neda odovodnit uvazovanim a vobec nieje subjektivne,ale vsetko su to nejake gramaticke ulohy,kt.ked vidim by som najradsej vyhodila von oknom!!!!! Len sa na to pozriem a chyti ma taky hnev :( co mam robit,nechcem sa ucit taketo...zbytocne veci... "Cim viac sa ucim,tym menej viem"
Mam totalny odpor k tomu,co ma nezaujima!
dúfam, že nie si na Gymnáziu, lebo ak si tak prúser - budeš sa musieť ďalej učiť. Ak nie si, tak si uvedom, že toto je možno tvoja posledná ťažká skúška v školskom živote.
Ja som teraz v 5. ročníku VŠ, mám za sebou gympel a nadstavbu. Posledné 2 roky som študovala asi s takým odporom ako cítiš ty teraz a povedala som si, že ak budem mať dieťa, tak ho budem veľmi varovať pred tým, že štúdium niečoho, čo ťa nezaujíma a nebaví je len utrpením.
Ale keď si spomeniem, že aké boli moje matury, ktoré boli 1. rok v novom systéme (teda monitory, testy zo SJ a z jazykov) a že to bolo asi s najmenšími nervami aké som si už so školami zažila, tak by som si ich aj zopakovala.
Môžem Ti teda poradiť, začni sa pozerať na maturity ako na niečo, čo je síce v živote dôležité, každý si tým musí prejsť, ale je to buď posledná ťažká školská skúška, alebo tá ľahšia s tých ťažkých, ktoré ťa čakajú ak sa chystáš na výšku.
Keď nezmaturuješ, tak si v riti, budeš mať len základnú školu a to prd.
Drž sa! ;) Bude aj horšie :D
ak pôjdeš náhodou na výšku, tak uvidíš koľko zbytočností sa tam budeš učiť ....
na skole nikoho nezaujima, ci mas k danemu predmetu srdcovy vztah alebo nie. mas spravit skusky, teda mas byt pripravena tak, aby si ich zvladla. to "nechut, odpor a sok" radsej ani nehovor, lebo to znie fakt velmi trapne. a maturita je samozrejmost. cize treba hladat sposoby, ako sa to naucit a nie dovody, preco sa to neda naucit.
nikto sa ta nepyta, ci sa to ucit chces, alebo nechces. cize nemas na vyber. nemusis sa to ucit, ale ocakavaj horsi vysledok maturit. to je vsetko.