dobry den.. potrebovala by som sa vas nieco opytat.. mam dost velky respekt pred chorobami a celkovo pred zdravotnictvom.. z chorob mam velky strach.. v januari sa rozsirila v mojom okoli mononukleoza, no po precitani prenosu, som sa trocha upokojila.. lenze akurat vcera som sa dozvedela, ze kamaratka ma zltacku.. odvtedy mam velky strach.. nie je to kamaratka s ktorou by som bola v nejakom blizkom vztahu, ale predsa len sme z jednej triedy.. viem, ze ockovanie by uz asi nepomohlo, tak co by som mala robit? viem, ze teraz uz asi nic, no ale predsa len.. dakujem za vase prispevky
strach z chorob
cafte aj ja sa bojim chorob a nekedy az chorobne!!! najviac sa bojim svalovej distrofie, ci huntingtonovej choroby, ktora je dedicna, a moja babicka na nu prave umiera... niekedy neviem co robit.. ked sa zameriam na svaly, tak citim ako mi mikaju ked som v pokoji.. mikaju niekomu z vas svaly??? poradte""!!.
ahoj priska, sme na tom rovnako, tiez sa velmi bojim chorob aj vysetreni, hlavne tych zakernych a nevyliecitelnych chorob. no a o mononukleoze som pocula, ze sa prenasa bezne slinami, aj bozkami, uz len ten nazov, ze je infekcna, sposobuje ju virus a virusy su teda dost agresivne a nakazlive a ostavaju v tele a mozu tam rozne zmutovat a znovu sa aktivovat a narusat bunky a imunitu. co si o tom myslis?
hygiena,a neprisť nechranená do kontaktu s jej krvou