Štúdium prekladateľstva a tlmočníctva UKF

Príspevok v téme: Štúdium prekladateľstva a tlmočníctva UKF
HereToStay

Dobrý deň. :)
Rada by som sa informovala ohľadne štúdia prekladateľstva a tlmočníctva angléckého a nemeckého jazyka na UKF. Už dávno snívam o štúdiu angličtiny, keďže to je snáď jediná vec, ktorou som si istá, že mi naozaj ide. Ale rada by sa spýtala na nemčinu, na internetových stránkach školy je napísané, že úroveň jazykov musí byť B2, pravdupovediac od nás zo školy nikto neodchádza zo znalosťami z nemčiny na úrovni vyššej ako B1, čo je samozrejme škoda. :/ Je teda reálne, aby som štúdium zvládla? Určite sa budem snažiť zlepšiť aj cez prázdniny po maturite, ale neviem, či to bude stačiť.
Prepokladám, že vzať by ma mali, keďže zatiaľ príjmačky nie sú vyhlásené a môj priemer z profilových predmetov je 1.0. Napriek tomu však nie som si istá, či štúdium zvládnem, veľmi sa bojím, že toho bude na mňa príliš, najmä z nemčiny.
Prosím o pomoc, možno študenta, alebo záujemca o študium, kto by bol tak trošku so mnou na jednej lodi. :)
Vopreď ďakujem za odpovede a prájem krásny deň. :)

piskvorka

Ahoj,
ja studujem tento odbor na UMB.
Je to fajn :)
Ani ja som nemala NJB2, ale da sa to dohnat. Neviem, ako je to inde.
Nerobila som prijimacky, lebo som mala dobry priemer.
Ale je pravda, ze vela od nas aj vypadlo, ale to asi kvoli AJ, ta je tu tazsia.

somtam

ja som tam prvy rok mam anglinu ale so slovencinou...pirjmu kazdeho...tento rok brali totiz uplne vsetkych ..na odvolanie 100%...moje pocity? chcem odtial odist....ale to kvoli slovencine..ta je tam najtazsia aj ked sa to na prvy pohlad nezda...a nemcina? co som pocula od jednej baby ktora je druhacka tak na kombinacii aj a nj ich prijali okolo 30 a asi polka kvoli nemcine vypadla...takze neviem ohladom nemciny presne ako to je ale je urcite tazsia ako anglictina..len si prosim ta nedavaj tu slovinu to je odpoooooooooooooooooor ..a ani ten odpor nevystihuje ten pravy pocit...na to asi ani slovo nejestvuje .D

Helly94

ahoj mám presne tie isté obavy,tiež mám záujem o túto školu :) neviem či sem ešte prídeš ak áno,určite sa mi ozvi na email certisko8888@azet.sk