Čo by sme mali obmedziť alebo úplne vylúčiť pri nízkocholesterolovej strave. Za odpovede ďakujem
cholesterol
N:normalna hladina cholesterolu je do 5,2,takze ty mas fakt v pohode.ja napriklad mam 8,2 co je az moc
ahojte.. ja som bola na krv. ako preventívna merali mi tlak a tak cholesterol a mala som nejak 4 .. a že to je ok.. aká je normálna hladina zmestila som sa?
Odporucam ovsene vlocky, ciste natural, ziadne zaprazene ochutene musli.
az 80% cholesterolu vyraba vlastne telo v peceni. Na znizenie cholesterolu, zlepsenie pomeru cholesterolov a znizenie hladiny triglyceridov je velmi ucinny policosanol(davka 10 az 40 mg denne), je to vytazok z listov cukrovej trstiny.
kúp si Lecithin v lekárni,tak sa to aj volá,naozaj to pomáha,mne znížil cholesterol za 3 mesiace z 8,9 na 5,45....30tablet stojí okolo 80sk,100 tablet 200sk
Vylucit uplne tuk zivocisneho druhu napriklad v tuku, masle, mliečnych výrobkov vo vajíciach a mäse(LDH cholesterol) ale tucne ryby ako lossos alebo makrelu mozes. Pridat do stravy viacej tuku s dobrym cholesterolom (HDL)
napriklad olivovy olej, vlaske orechy atd ostatne najdes na nete. Odporucam si pozret stranku www.cholesterol.sk.
Zltka a vsetko mastne, vsetko, co obsahuje vela saturovaneho tuku (smotana, cokolada) je o tom milion knih aj info na nete. Obed u McDonalda ma 1500 kalorii napriklad, vyse polovica z toho je cisty tuk, je to viac ako polovica denneho prijmu potravy.