Ahojte :-)
Pred pár rokmi som trpela nadváhou a vďaka úprave stravy a cvičením som zhodila na normálnu váhu.
Miesto cukru už dlhšiu dobu používam sladidlo ,,Kandisin,, ale nikde som o ňom sa nedočítala, že by škodilo zdraviu. Len dobre viem, že to ešte nemusí znamenať, že naozaj neškodí. Neviete niekto niečo o tom? Iné sladidlá mi nechutia, stéviu som skúšala tiež a tá mne príde chuťovo až odporná. Chcela by som ešte vedieť, že či môžem užívať sladidlá aj keď cukrovku nemám. Vďaka :-)
Sladidlo miesto cukru
Sladit sa da aj xilitolom, maltitolom, erytritolom. To su vsetko prirodne sladidla. Xilitol ma slabu absorbciu, erytritol vybornu , ale v tele sa dlho nezdrzi, lebo vypadne cez ladviny von pre svoju malu molekulu. Tj je vhodny aj pre cukrovkarov.
Kandisin je len enzymaticky upraveny vytazok zo stevie, kde enzymy rozlozia zlozku, co ma tu nahorkastu pendrekovu prichut.
Ja si sladím Stéviou. Mne chutí rovnako ako cukor. Ale pozor, v malej dávke je jej chuť naozaj odporná. Preto treba vyššiu dávku a vtedy chutí ako cukor.