Ahojte všetci. Dnes sa chcem s Vami podeliť o trápenie, ktoré nieje príjemné asi ani pre jedného z nás, ktorý trpíme Nystagmusom. Som mladý chalan mám iba 22. rokov. Narodil som sa zo šedým zákalom a Nystagmom. Šedý zákal mi po štyroch operáciach dá sa povedať odstránili, ale Nystagmus mi znepríjemňuje život ďalej :-( A mám obavy, že to tak bude navždy :-( Veľmi ma to trápi nemôžem si urobiť vodičák ani do zamestnania ma nechcú nikam prijať som zúfali a nemám sa s kým porozprávať. :-(
Nystagmus
Som mladá 21ročná baba a mám to tiež a zvykla som si :) znepríjemňuje to život to je pravda, ale nič s tým nenarobíme, treba s tým žiť :) k tomu som na jedno oko absolútne nevidiaca...ale beriem život s optimizmom a tak to budem brať aj naďalej ;) hlavu hore, nevzdávaj sa
en.wikipedia.org
Tam popisuju nystagmus dedicny a patologicky tj ziskany. Ale aj ten dedicny moze byt vlastne ziskany pocas vyvoja plodu,tak ako si sa narodil uz so sedym zakalom(bielkovinne zhluky) takze mozno niektore metody na patologicky by sa hodili aj na tzv dedicny.
Oba su neurologicke a spojene s vestibularnym syndromom a vestibularnymi poruchami. Takze protizapalove,cirkulacne, antimikrobialne, odhlieniovacie a na nervy regeneracne prostriedky by tam mohli pomoct.
Protizapalove su napr curcuminoidy s bioperinom v davke 3 x 1500 mg s 10 mg bioperinu
serrapeptaza, 3 x 120 000 IU
NAC(acetyl cystein) 2 x 600 mg
oreganovy olej, (3 x 200 mg carvacrolu)
na nervy je to EPA a najma DHA(1 gram )
na cirkulaciu okrem serrapeptazy aj nattokinaza( 3 x 2000FU),,pripadne rozne karotenoidy a ine antioxidanty, ako vinpocetine, huperzine, gingkolidy, anto a proantokyanidy z roznych semien, najma z hroznovych a cucoriedkovych.
Co konkretne a ci ti z toho pomoze, neviem, ale adresovanie vestibularneho syndromu je zatial jedina spomenuta naprava.