Aka je vasa hygiena zubov a aku mate kazivost?

Príspevok v téme: Aka je vasa hygiena zubov a aku mate kazivost?
kukurica9999

zdravim vas vsetkych. robim si taky mensi prieskum pre vlastnu potrebu. som mlada a mam dost velku kazivost zubov, stale mam nejaky problem k zubarovi chodim ako na klavir. neustale je nejaky problem kaz, korenova vypln, bolest zubov... cely cas ako k nemu chodim ma presviedca ze mam zlu hygienu zubov a za problemy si mozem sama (ale zaujimave je ze ked mi robi prehliadku alebo osetrenie tak nenajde na zoboch najmensi povlak, ktorym by mi to dokazal). ja si nemyslim ze mam zlu hygienu lebo si umyvam zuby rano a vecer. Do teraz to bolo ze som si umyvala klasickou pastou ( asi 3 minuty cca). posledny pol rok robim ze si umyvam rano vecer+ vecer si vycistim medzizubnou kefkou a vyplachnem vodou. techniku mam dobru lebo ma to ucila dentalna hygienicka. Stale mam kazivost a dalsiu korenovu vypln za sebou...ja si vsak myslim ze za to mozu geny a nie hygiena, pretoze poznam ludi ktory si neumyvaju vobec zuby a maju 1 blombu
moja otazka znie: kolko x si cistite zuby, ci pouzivate aj doplnky (medzizubne kefky,ustne vody a podobne) a aku velku mate kazivost.
tymto si chcem overit ci za moje problemy naoaj moze moja hygiena alebo su za tym zle geny.
Dakujem vam vsetkym.

kukurica9999

chapete a ja mam 20 rokov vsetky zuby zablombovane a 5 korenovych vyplni. proste ja som zufala robim maximum preto aby som tomu zabranila a nic nepomaha. mam elmex pastu aj ustnu vodu pouzivam curaproxy detske kefky aby sa dostali uplne vsade (lebo su mensie) a pouzivam curaprox medzizubne a FURT mam problem. a ked som sa spytala zubara ci je dobre kupit si aj ten elmex gel ci ide o reklamu alebo ozaj ucinok tak zahlasil ze ak si nebudem umyvat zuby tak mi ziadny gel nepomoze....tak to ma uplne odrovnalo. :(

Dadula56

Su to geny, ja a moja mama nemame skoro ziadne kazy (mna vrtali mozno 2 krat v zivote), zatialco otec a brat maju chrup v dost zlom stave. Starostlivost cca rovnaka (cistenie 2 krat denne), my mame sice aj ustne vody, medzizubne kefky a pripravky na fluorizaciu, ale denne to urcite nepouzivame.

ebi77777777

kukurica, aj mne sa veľmi kazia, a kvoli tomu si ich umývam aj 4krát denne, a používam zubnú niť, ustné vody, všetko, je to v tom aké máš ph v ústach... alebo ja už neviem ako toje

kukurica9999

dalsi clovek co potvrdzuje moju teoriu ze u mna to nieje vec hygieny ale blbych genov... strasne ma ponizuje ked som u zubara a hovori mi ako si necistim zuby a problemy su kvoli mne

olivienka

ja si umývam 2x denne, občas, keď sa mi nechce, tak len raz. medzizubné kefky ani ústnu vodu nepoužívam, lebo som lenivá na to myslieť a keď aj mám ústnu vodu, spomeniem si na ňu tak raz za mesiac :D a v decembri som bola u zubára asi po 3 rokoch a mala som len 2 maličké začínajúce kazy. žiadna bolesť, nič.