DObry chcem sa opytat ak som uz mala 19a v septembri mam 20..mozu ma dat na liecenie ak ja nechcem? Kvoli tomu ze obcas vraciam, nezvladam vztah s mamou prost problemy... mozu to spravit ak mam po 19tke?
Liecenie proti mojej voli?
Agneš, mýliš sa!!! Človek nemusí byť vtedy zbav. svojprávnosti!!!
Ale veď... ja som chcela napísať len svoj názor... teda skôr- svoju skúsenosť!!!!
Chcela som napísať ešte- zo súdu preto, lebo ak si hospitalizovaná proti svojej vôli, má to na starosti súd. Ak lekár povie, že si už ok- len vtedy ťa môžu prepustiť.
Nie nemozu ta hospitalizovat proti svojej voli, resp. ak by to urobili mozes podpisat reverz a odist. Nikto ta tam nema pravo drzat. Zavriet na psychiatriu a nepustit proti tvojej voli by mohli len vtedy, ak by si bola zbavena svojpravnosti. A to pri PPP nerobia. Ludia, ktorych zbavia svojpravnosti musia byt uz skutocne totalne naruseni a dementni
Ak ťa hospitalizujú proti tvojej vôli, tak reverz podpísať nemôžeš!!! Tam stanoví dĺžku hospitalizácie lekár, nie ty! Nakoľko by za tebou do nemocky prišiel aj niekto zo súdu- podpísať papier a "výpoveď", že si hospitalizovaná proti svojej vôli.
Ale ako písal/a nirv- ak ohrozuješ seba, alebo iných, ale ak máš problém s PPP, proti vôli ťa hospitalizovať môžu.
Jedine ak by si ohrozovala iných alebo seba.
Ale ved ak podpíšem reverz? Ved to nejde len tak ma niekde zavriet...
Samozrejme, že ťa môžu hospitalizovať aj proti svojej vôli. Záleží od psychiatričky...