Dostatocne vysetrenie? (gynekolog)

Príspevok v téme: Dostatocne vysetrenie? (gynekolog)
12majlo

Ahojte,

mala som problémy so svrbením a bielym výtokom, ani canesten tabl. a masť nepomohli tak som šla ku gyn, ale dovtedy sa pridružili aj a bolesť a pálenie pri močení a výtok som nemala biely ,ale žltý. Z čoho som bola na vyšetrení prekvapená je, že mi neurobil žiadne stery ani iné vyšetrenia, ktoré by sa posielali do laboratória.Diagnózu mi určil - zápal moč. ciest a na svrbenie mi dal nejaké tablety.
Je potrebné pri takýchto problémoch urobiť aj iné vyšetrenia ako "pozrieť" sa? Keď mi predpísal antikoncepciu, nebral mi ani krv. (už dlhšie ju neberiem)

akinom007

ni-ka/ moze byt akokolvek skuseny gynekolog NIE VZDY sa to DA POHLADOM zistit o co presne ide. Moj byvaly gynekolog tiez 2 roky "pohladom" tvrdil ze je to mykoza-candida, po zmene gynekologa a naslednom odobrati vyteru bolo zistene ze to bola sice candida ale k tomu pridruzeny aj streptokok a to "skuseny" gynekolog pohladom nezbadal a mne sa problemopakovali lebo liecba antimykotikami nebola adekvatna

akinom007

Dadula56/ mas pravdu. Autorka by mala uvazovat nad zmenou gynekologa.
Dnes je slobodna volba lekara a pokial jej zalezi na svojom zdravi urcite by to bolo vhodne.
Takisto ako si pisala pri kazdom zapale treba zobrat ster..

12majlo

ja beriem ATB už 5. deň ale žltý výtok má stále. Je to normálna, alebo mám ísť ešte k nemu, poprípade k urológovi, alebo zmeniť lekára - gynekológa?

winki

Je málo kvalitných doktorov.....vacsina len odbije najdostupnejšími prostriedkami.

Uvediem príklad svojej doktorky, nie je to gynekologička, ale moja obvodná. Prišla som tam na bežnú prehliadku.....mám skoliozu chrbtice pri počúvaní sa jej zdalo že počuje menej na jednej strane a hovorí? pošlem ťa na rentgen môže to byť tou skoliozou ale chcem si byť istá.....niekto by si povedal preháňa a robí zbytočné vyšetrenia.
Na druhý krát som k nej prišla s bolesťou hrdla a s tým, že občasne kašlem asi 3 mesiace v kuse. Urobila mi výtery, a krvné testy mi posiela na tri rozne miesta....až potom mi nasadila antibiotika ked sa zistilo, že mám plúcne chlamídie. Keby idem k niekomu inému dá mi klasiku a kašeľ by pripisoval fajčeniu. Tak asi toľko.

ambrozia

Pri zápale moč.ciest býva žltý výtok. Mal ťa poslať na urológiu, kde by ti vyšetrili moč a dali antibiotiká.

ni-ka

no kedze ti canesten nezabral tak to asi nebude mykoza...a skuseny gynekolog to vie urcit aj pohladom...ja som tomu mojmu nemusela ani hovorit ze mam mykozu hned pri prvom pohlade mi to povedal sam...a to som bola len v zaciatku,este bez svrbenia...

Dadula56

Natrafila si na klasickeho gynekologa, ktory napise na kazdy zapal antimykoticku liecbu a az ked prides po 3 krat (ak nepomoze) zacne to mozno aj riesit. Pri kazdom zapale by sa mal zobrat ster, pretoze to sice moze byt mykoza, ale aj nieco pridruzene. Zalezi aj od toho, ake tablety ti dal, zrejme nieco sirokospektralne, co ti pomoze na vsetky druhy zapalov. Kazdopadne by som uvazovala nad zmenou lekara, aj ked najst normalneho je dnes ako hladat ihlu v kope sena.