Nechcem už chodiť k psychiatrovi, ale bojím sa mu to povedať, pretože to zrejme nebude rešpektovať. Aj keď nútiť ma nemôže, ja predsa nie som zo zákona povinná liečiť sa, je to moja vec, ale aj tak. Preto mi napadlo, že by som ho mohla oklamať a povedať mu, že som si našla iného doktora, že chcem chodiť k niekomu inému a vypýtať si moju dokumentáciu, aby som mala pokoj a vyhla sa zbytočnému prehováraniu. Chcem sa spýtať, dá sa to? Ako to vlastne medzi nimi chodí, musela by som povedať meno toho lekára, ktorého som si akože našla, posielajú si to oni medzi sebou?
Nechcem už chodiť k psychiatrovi
k psychiatrovi jednoducho prestanes chodit a basta. nie si mu nicim povinna, takze sa nemas coho bat. nie si vazen aby si sa musela pravidelne hlasit. si slobodny clovek a je to tvoja vec ci k nemu prides alebo nie. ked prestanes chodit, tak prestanes. kde si to vobec nabrala ze mu musis oznamit ze si si nasla niekoho ineho? o tom si rozhodujes ty sama ci sa u neho budes liecit dalej alebo k nemu prestanesu uz chodit. nevyrabaj si zbytocne problemy. tak to nefunguje. lekar okrem toho zvysoka kasle na to ci ty prides alebo nie. jedine co ho pokial ide o teba zaujima, aby ti mohol predpisat lieky, lebo ma z toho proviziu. cize prachy su to jedine, o co mu ide. ak by ta zacal nahanat, bud si ista, ze je to len kvoli peniazom a nie kvoli tomu, ze by mal strach o tvoje zdravie. to mu je ukradnute.
Oni si to posielajú medzi sebou.
Ja som menila psychiatra, dala som mu meno nového a mal mu poslať kartu ale neposlal, tak sa na to vykašlem a nebudem chodiť k ani jednému. Proste som neprišla a basta. Tak som to spravila už minule, ked som k nemu mala ísť, že som neprišla, lebo mi to prišlo zbytočné.
Je mu je to úplne jedno, aj tak si len číslo.
Preco?Podstatu si nepovedala ze preco.Nie kazdy si s kazdym si sadne sympatie medzi pacientom a lekarom sa nedaju vynutit ale ak vtom je problem tak mas zo zakona pravo na zmenu lekara.Sama som uz sa zacal 6ty rok chora a 4ty rok liecena na psychiatrii a citim ze uz som takmer zdrava.Vsimla som si a viem to aj z vlastnej skusenosti ze uzdraveniw vsetci ocakavame okamzite do roka aj ja som si to myslwla a presla som peklo tie stavy v hlave ovplyvnili cele moje konanie a oplatilo sa cakat.Kazdemu odporucam ze zatial nech si najde nieco hobby na co sa moze tesit.Viem je to tazke a to hovorim z vlastnej skusenosti po troch rokoch som uz stracala nadej su to velmi tazke stavy.
Liecbu Neskonc ale pokracuj v nej a ak citis tak zmen lekara.Som nesmierne rada ze som natrafila na velmi sympaticku psychiatricku.Neocakavaj ze sa za rok vyliecis.Venuj sa niecomu co ya naplni ja napr pocuvam velmi vela hudby a mam psa.
ty sama najlepsie vies, ako sa citis, co prezivas, ako na teba posobia lieky, lekar vie tak figu borovu, len to, co mu ty povies, takze vsetko je na tebe a na tvojom rozhodnuti a nikoho do toho nic..
pre j11:
Aj ja mám schizofréniu a šoférujem bez problémov. Záleží od liekov, aké užívaš. Opatrný treba byť vtedy, ak užívaš staršie sedatívne antipsychotiká, ale ak užívaš moderné lieky, nemusíš sa ničoho báť.
Dakujem.
Pokiaľ neuzivas lieky kde je uvedené že ovplyvňujú pozornost atď tak prečo by si nemohol
Pravdu povediac ani mna nebavi chodenie ku psychiatrovi.
Neviete nahodou ako to je, ked ma niekto schizo, moze soferovat? Prosim len o kompetentne nazory, to, ze som pan d. nemusite odhalovat:)
Ak nechceš chodiť k lekárovi, stačí mu to jednoducho povedať.
Ja som sa s ním dohodol, že už nechcem užívať lieky a cítim sa lepšie a nebol proti. Ešte ma asi pol roka kontroloval a potom sme sa oficiálne dohodli, že už nemusím chodiť, alebo len podľa potreby ak mi nebude dobre. 2 roky som tam nebol, je mi fajn. Ešte lepšie ako na liekoch.
A prečo vlastne nechceš chodiť k psychiatrovi? Cítiš, že si už vyzdravela? Jednoznačne by si to psychiatrovi mala povedať a ak si skutočne vyliečená, tak sa dohodnete a liečbu ukončíte oficiálne. Ale ak ti psychiater povie, že ešte nie si zdravá, bol by to z tvojej strany veľký hazard, keby si liečbu prerušila. Duševné choroby sú veľmi zákerné a odmietať liečbu je veľký hazard so zdravým. Môže sa ti rozvinúť schizofrénia a tvoj stav sa dramaticky môže zhoršiť. A to ti za to nestojí že?