Stáva sa bežne, že pri vysadzovaní AD má človek samovražedné myšlienky? Nemyslím si, že to speje aj k činom, ale je to divné alebo bežné? Tí, čo ste si tým prešli, akú máte skúsenosť?
Vysádzanie liekov
Ale ved ja to riesim so psychiatrom, vysadzujem postupne a mame to naplanovane na minimalne pol roka. Na liekoch mi bolo dobre, tak sme sa dohodli na pomalom vysadeni. Citim sa fayn, v hlave mi to fici ako predtym. Mam exogennu depresiu, problem sa rokmi v spolupraci s terapiou podarilo vyriesit. Len neviem preco sa mi v hlave objavuju myslienky na to, kde na tele si ublizit, aby to bolo definitivne. Ja to nechcem urobit, v praci ok, doma ok, priatelia ok. Nemam preco. Ja len, ze ci to nie je nejaky priznak ako niekedy byvaju tie elektricke vyboje. Po sviatkoch idem na kontrolu, budem to konzultovat.
Vysadzovanie antidepresív je pomerne zložitá a záležitosť a v každom prípade by sa mala robiť zodpovedne pod prísnym dohľadom lekára. Len lekár ti môže predpísať vhodnú stratégiu vysadzovania v závislosti od tvojej diagnózy a typu liekov, ktoré užívaš. V žiadnom prípade AD nevysadzuj sám, pretože si môžeš ťažko poškodiť duševné zdravie.
Vysádzal som, ale až vtedy, keď mi bolo na liekoch dobre. Samozrejme pomaly asi 3 až 4 mesiace postupné znižovanie dávok. Nakoniec som mal len tabletku na týždeň.
Odvtedy som žiadnu neužil asi 2,5 roka a som ok.
Treba sa dohodnúť s lekárom a nebáť sa byť pod dozorom. Ak niečo nie je v poriadku, je nutné sa zdôveriť.
Nechápem, prečo sa ľudia v tejto dobe boja lekárovi povedať "Nie je mi dobre." alebo "Nerobí mi to dobre, skúsme to inak."
nie, skôr si myslím že depresia je späť, alebo ani neprešla. Zdôver sa lekárovi, nech Ti poradí, čo ďaľej..