Dobrovoľnícka práca v Afrike

Príspevok v téme: Dobrovoľnícka práca v Afrike
MoreThanWord

Dobrý deň prajem.
Možno sa Vám bude môj prípevok zdať neuvážený a možno aj mierne neskutočný. Ale veľmi rada by som svoj "sen" raz premenila na realitu.
Mám 17 rokov, v júnu budem mať 18, tento rok maturujem na osemročnom gymnázium a už od mala túžim o jednom - navšítíviť Afriku a pomáhať ľuďom v núdzi. Veľmi rada by som sa informovala, o možnostiach, ako to uskutočniť. Mnohé agentúry a organizácie venujúce sa charite a pomoci krajinám tretieho sveta ponúkajú možnosť konať dobrovoľnícku či misionársku prácu v Afrike len ľuďom minimálne od 21 rokov a už s ukončeným vysokoškolským vzdelaním.
Prosím Vás, nevie niekto z Vás, či by bolo možné ísť do Afriky cez určitú agentúru po maturite, teda tesne po dovŕšení dospelosti na "prazdniny", približne na dva-tri mesiace?
Určite sa mnohí pýtajú, prečo sa dievča, ktorého život sa len začína berie do krajiny sužovanej chudobou, civilizačnými chorobami, hladom a nedostatkom vody? Moja odpoveď je jednoznačná - láska , nádej a viera. Ja som v živote mala šťastie, krásne detstvo, úplnú rodina, dostatok všetkého hmotného či emociálneho. Preto sa mi zdá veľmi nespravodlivé, že ľudia, najmä bezbranné deti v Afrike to šťastie nemajú, chýbajú im veci triviálne - ako voda, jedlo, vzdelanie. Celý život túžim po tom, urobiť niečo dobré pre tento svet a aj tak trošku "splatiť" to všetko, čo som ja v živote mala a veľmi si to vážim.
Veľmi prosím všetkým, ktorí boli natoľko ochotní a tento môj príspevok si prečítali a majú hoc aké, pozitívne či negatívne informácie, mohli by ste ma prosím informovať? Bolo by to možné? :)
Vopred Vám veľmi pekne ďakujem. :)
Prajem krásny deň. :)

Cestovatel30

Vacsinou ta pomoc africanom je len kvoli tomu aby mohli velke korporacie tazit zlato, diamanty a mineraly. Tak nevie ci by som zrovna chcel byt v takomto retazci. Aj ked ty tam ides v dombrom ale nepriamo na teba su naviazane kontrakty.