Nemôžeme mať všetko

Príspevok v téme: Nemôžeme mať všetko
Edita57

Viete, ja som v podstate veľmi spokojná so svojim životom. Som v poslednom ročníku SŠ, známky mám dobré, nemám problémy. Mám fajn rodičov, aj super kamarátky. Viem, čo chcem robiť v budúcnosti. Asi sa ani ničoho nebojím. No niečo nemám - priateľa. Viete, ešte sa mi nestalo, že by človek, ktorého mám rada, mal rád mňa a naopak. Z toho som trochu... Myslíte, že v živote je to tak, že nemôžeme mať všetko? Že napríklad keď mám fajn rodinu a som inteligentná, tak mi musí naopak chýbať láska, a napríklad kamarátka, ktorá je dva roky veľmi šťastne zadaná, platí tým, že jej to nejde v škole a má problémy s rodičmi?

kafe

Edita, môžeme mať všetko. Pokiaľ sme na to "všetko" aj zrelí. Kamočka je momentálne schopná vzťahu ale neschopná vychádzať s rodičmi a možno lenivá venovať sa viac škole. Určite to neni nejaké "platenie" za šťastie. Skôr schopnosť/zrelosť srdca pre dané situácie či veci. Niekto ani nevie ako a dozrel, má, užíva si, žije nádherný život. Ak je šikovný a vie sa starať o svoje vnútro, tak má úžasný celý život dosť dlho.

Slecna A.

presne toto som si vravela, ked som v 15 rokoch stala pred zrkadlom a vravela si, ze ked budem mat rovne nohy, ze to uz budem dokonala :D :D
No a k teme...to nie je o tom, ze nemozeme mat vzdy vsetko. Je to skor o tom, ze rozne veci v zivote prichadzaju vtedy, ked sme na to pripraveni. Aj laska pride, len prosto u teba nie teraz mozno. Zapamataj si, ze v case, kedy prestanes na toto mysliet a bude ti to viac menej jedno, vtedy sa v tvojom zivote zacnu objavovat muzi.
To, ze ti teraz chyba daky clanok do zivota neznamena, ze vzdy to tak bude...prave naopak. Len prestan na to mysliet a skor sa sustred na svoje vnutro, na svoj vlastny dusevny rozvoj...

Sejla

Ale veď ty máš všetko, kde sa ponahlaš, kde je napísané, že láska je samozrejmosť, to je niečo extra, co by sme nemali očakávať a ty máš cely život pred sebou, však ešte sa pár krát sklames, prídes na to, že ak niekto má priateľa, ešte to neznamená, že je šťastný, vzťah prináša toľko problémov, obety, zabiteho času, pričom ani nevieš, či s ním chces ostať.

peppy

Presne tak. Vobec to neries. Ja mam teraz 19 rokov som cerstvo po rozchode. Bol to moj prvy vztah, boli sme spolu rok. Pred nim som nikdy nikoho nemala a vzdy som tuzila mat priatela a mat v nom taku oporu a prezivat tu lasku. Namiesto toho som vacsinu vztahu iba trpela. Vztah nie je vzdy len o tych dobrych veciach ale prinasa so sebou aj negativa, a aby si nahodou potom nebola sklamana. A ak ti teraz nic nechyba a si stastna tak sa s tym nezaoberaj. Mas cas a uzivaj si mladost :)

alibi

ja mam skveleho priatela, ukoncila som tazku VS, skvelu pracu... ale na tom nezalezi, lebo skoro vsetko je len docasne. docasne teraz nemas vsetko, potom docasne budes mat vsetko... zivot sa stale meni. treba to akceptovat a nesilit nic. to co chces pride neboj sa. a rovnako to aj raz stratis. je to nezastavitelny kolobeh a kto sa s tym nezmieri cely zivot trpi.

tbl555

každý má svoje "všetko", ktoré vyplýva z požadovanej kvality a kvantity...niekedy sa možno dostaneš tam, keď si povieš, že hoci nemáš to, čo si inokedy považovala za poslednú kvapku do tvojho oceánu, dokážeš sa v ktorúkoľvek hodinu nadchnúť nad krásou hladiny =)

Mimulus

Nikdy nemôže mať človek všetko - potom by už nemal prečo žiť, nemal by po čom túžiť, nepotreboval by sa zdokonalovať.
A presne ako píšeš v téme - každý túži po tom čo nemá. Ty po láske a tvoja kamarátka po skvelých výsledkoch v škole a dobrých vzťahoch s rodičmi.
Je to tak vždy :)