Zijem vo svojom vysnivanom svete

Príspevok v téme: Zijem vo svojom vysnivanom svete
Timea991

Ahojte!Chodim na takú vysoku skolu, ktorá ma vobec nebavi, rodicia ma nutili, aby som isla na túto skolu.Odkedy chodim na túto skolu, zijem vo svojom vysnivanom svete.Napríklad niekedy sa zalubim do takého cloveka, ktorého som videla v správach ze zomrel pri nehode alebo v chorobe , a ked uvidim jeho fotku stále myslim na neho.
Chcem byt stastná, ale niekedy cely den nic nerobim, sedim len doma pri pocitaci, a myslim na toho cloveka stále.
VS odbor na ktoru chodim, je flákaren, nic sa tam nenaucime, len máme denne max.3 prednásky a hotovo.Teraz bohuzial nemám robotu, len sedim doma po skole, nic sa mi nechce robit.Ked som chodila na gympel,chodila som sportovat, teraz uz ani plávanie nebavi, stratila som vela kamosov, odkedy chodim na vysku, pretoze som sa pohádala s mojou byvalou najlepsou kamoskou, ktorá teraz klebeti o mne.Moj cely zivot uz nemá zmysel v takej podobe.Uz mám len jednu kamosku,
Od septembra chcem ist na inú skolú, na zdravotnícku, dúfam ze ma zoberú tam sa naucim aj praktické veci a tento obdor ma aj bavi.
Ale uz nechcem zit vo vysnivanom svete,

TinaM

vsetci sa tu ohanaju, ako rodicia nemaju pravo na to a to. Ved ona nie je nesvojpravna, mala sa s rodicmi porozpravat o tom, co chce a co nie. Podla mna bola na strednej take hlupucke teliatko (nemyslim to v zlom), ktore samo nevedelo, co chce a tak sa prisposobila rodicom, ktori narozdiel od nej vedeli, co chcu. Teraz, vo svojom pomylenom svete, ma pocit, ze uz vie, co chce. Strasne by ma zaujimalo, co bude hovorit po pol roku na zdravotnej, ci ju aj to neomrzi. Ale drzim palce, aby to tak nebolo. A rodicia maju pravo jej co to povedat, lebo ak sa nemylim, stale zije s nimi a oni ju zivia. Tak zase majme aj my trosku sudny pohlad a neberme hranicu 18 rokov za prelomovu, ked dobre vieme, ze to uz davno neplati. To, ze je clovek pravne dospely neznamena, ze je aj mentalne a uz vobec nie, ze sa vie o seba postarat. Takze s rodicmi by som bola na tvojom mieste radsej zadobre, vychovali ta a podla mna im mas byt za co vdacna. Treba im len vysvetlit, v akej si situacii, oni to urcite pochopia.

Timea991

Dakujem za dobré rady, od tohto tyzdna budem chodit na plaváren jak na strednej som zvykla a raz za mesiac budem chodit do divadla, dúfam, ze tie aktivity mi nejak pomozu
no moj vysnivany svet je sebaobrana pred realitou, zalubila som sa do mrtveho cloveka co je fakt nezmiselny...a myslim na neho cely den
Dúfam ze ma zoberú na zdravotnícku skolu a nebudem mat tolko volného casu jak teraz

Maoam

apropo - zdravotnictvo: tam sa o pracu po skole fakt nemusis bat a najdes si pripadne dobru pracu aj za hranicami, je to dobry smer ;-)

Maoam

odid zo skoly, na ktorej si teraz a chod na tu, na ktoru chces ist

tvoj vysnivany svet je docasna sebaobrana pred realitou, aby si prezila, ale vyusti to do vaznych problemov, takze konaj, kym je cas

a na rodicov a ich prikazy kasli - NIKTO nema pravo prikazovat ti, CO smies ci nesmies studovat, je to tvoj zivot a ty tu pracu budes vykonavat, nie tvoji rodicia, ak im nepasuje tvoje povolanie a kladu podmienky, asi ich laska nebude bezpodmienecna

TinaM

ked som zacala chodit na vysku, hned v septembri som sa rozisla s priatelom z gympla (boli sme spolu 3 roky), v novembri sa mi vsetky moje kamaratky (s ktorymi som sa poznala 12 rokov) otocili chrbtom a nebavili sme sa potom 3 roky. Boma som v Bratislave (pre mna vtedy cudzom meste) uplne sama a nemala som sa o koho opriet. Tak som sa zoznamovala s ludmi, vyuzivala som to, ze mam tolko casu sama pre seba. Nasla som si priatelov, chodila do posilky, na aerobic...Co tym chcem povedat? Ze musis zacat byt spokojna sama so sebou a nespoliehat sa na to, ze ini ti prinesu stastie. Ty sama ho musis najst a potom ho rozdavat inym.

Slecna A.

ked uz nechces takto zit, tak zacni zo sebou cosi robit. Isto mas dake kamosky, vezmi ich von a chodte sa zabavit, prejst, nieco si kupit, spolocny obed, kino, divadlo, prechadzka, COKOLVEK. Kup si listok do posilky a zacni opat sportovat. Prihlas sa na zumbu, pilates, hoc co, co ta donuti hybat sa. Inu radu ti dat neviem a snad inu ani necakas. Nikto za teba zadok zo stolicky nezdvihne, takze to urob ty sama. Este dnes