CT vyšetrenie

Príspevok v téme: CT vyšetrenie
a.vokado

mohli by ste mi prosim niekto kto ct vysetrenie absolvoval napisat ako to vsetko prebieha? idem na ct hlavy avsak neviem vobec co ma caka niekde som citala ze pred ct vysetrenim sa 4-6 hodin nema nic jest ze sa moze iba pit tyka sa to aj mna ked idem na ct hlavy alebo iba pacientov ktori idu napr na ct brucha a podobne. dalej som citala ze pacient nemoze mat na sebe ziadne kovove predmety, to znamena ze si da dole iba kovove predmety ako napr. opasok alebo musi byt iba v spodnom pradle, tiez nesmiem mat pri vysetreni nausnice? bola by som rada keby ste mi niekto odpovedali na tieto otazky, pretoze mne lekarka iba oznamila termin kedy idem na CT-cko a nic mi k tomu nepovedala, teda len sa ma spytala ci nemam nejake alergie to bolo vsetko

vlado444

Ak idete na CT od svojho lekára, musíte sa tam určite
objednať, a tam Vám presne povedia čo treba.
Ak Ste sa už objednali, a nepovedali Vám to,
choďte tam, alebo zavolajte, nestresujte sa.
Ja som CT hlavy absolvoval, nie je to nič hrozné.
Kovové predmety nesmu byť na hlave.
Dajú Vám ešte jedno tlačítko, ak by bola náhla nevolnosť
na ktoré lekár okamžite zareaguje.

Tomas12345

Ivka1302 :

Skús si dať pred tým CT vyšetrením niečo na ukludnenie, nejaký benzodiazepín - liek proti úzkosti. Zdá sa mi že aj v nemocnici pri CT vyšetrení ty môžu dať niečo na ukludnenie ak ich o to požiadaš. Určite sú pripravení na situácie kedy dostane pacient úzkost a maju po ruke zásoby diazepamov.

Ivka1302

Dobry den chcela by som sa opytat bola som na MR vysetreni chrbtice ale nezvladla som pretoze som dostala strach z uzavreteho priestoru. Posĺa ma doktorka na CT vysetrenie a bojim sa ci aj tam nebudem tak uzavreta. Za odpovede dakujem

Moireal

Jo, CT je tak ako tu vsetci opisuju. Nebolestne, oproti mri relativne kratko trvajuce. Niekedy podaju kontrastnu latku bolestivo, vacsinou zena zene. Chlupi su v tomto citlivejsi. Keby len to ziarenie tak brutalne neskodillo. Drzim palec, aby si to mala v poriadku.

ski

Ahojte,bola som za posledny polrok na 3 CT vysetreniach a jednej MRI mozgu a mozgovych ciev.Zacalo sa to vsetko hucanim v hlave a zavratmi.Kedze odmalicka nepocujem na jedno ucho a druhe je tym padom namahane,tak som to pripisovala uchu.Objednala som si z netu prirodne bylinne kvapky do ucha AUDIRON a po 3 dnoch kvapkania do ucha mi hucanie aj zavraty zmizli,usny samozrejme nenasiel nic,z coho by mi hucalo.Neurologicka ma poslala do LV na CT a popis bol sokujuci.ANEURYZMA do 3 mm.Moj zivot sa zrutil.Po tychto vysetreniach som sla do NR na konzultaciu.Pan doktor na neurochirurgii si prezrel moje dvd CT a dlho bol ticho.Kedze konzultacia je posledny bod celeho procesu vysetrenia,som sa bala,aky verdikt mi povie doktor.Ci operacia alebo sledovanie raz rocne.Nakoniec pan doktor povedal,ze on tam nic nevidi.Siel to konzultovat s primarom a nakoniec sa zhodli,ze mi spravia CT u nich v NR,kedze maju lepsi pristroj CT ako v LV.Tak som sla do NR opat.Po 2 tyzdnoch som sa sem opat vratila po vysledok.Takze pan doktor mi aneuryzmu nepotvrdil.3D nahravka mojich mozgovych ciev je uplne v poriadku.Myslela som si ,ze som vo sne.CT pristoj v LV je nepresny a diagnozu mi stanovili na zaklade nejakej machule alebo co.Takze ziadna aneuryzma.Zacal sa mi novy zivot,po celom tom strese,co som zazila vdaka nepresnemu CT pristroju v LV.Odteraz ak nedajboze budem potrebovat nejake CT vysetrenie,tak jedine do NR !!! Takze davajte si pozor na vysledky z LV CT.Drzim vam vsetkym palce !

Katka333

podprsenku si das dole a ides tam len v bluzke, tricku alebo svetri, ako chces. aj rifle so zipsom kovovym som mala a nevadilo

Hviezdička

Ja som bola na CT - mozgu a musela som všetko odložiť a lekár sa ma pýtal na čo som alergická a či som tehotná. A potom som si ľahla na lôžko a na spánky mi dali príklopky a trvalo to tak minimálne 15 / 20.minút. Ale neviem kedy presne prišli výsledky. A po vyšetrený som bola veľmi hladná a smädná a stále som chodila na WC. Ale pred vyšetreným som nemohla jesť. To zase záleží s čím ideš na CT. Keď kolena a iného orgánu tak hej. Ale mozgu tak nie.

blecha

ja som bola na CTčku aj MR keď som mala asi 8 rokov, a bolo to v pohode. Podprsenku som nemala, lebo som ešte nemala prsia :D

Nemáš sa čoho obávať :) Fakt si iba poležíš