OTAZKA O PSYCHOLOGOVI A PSYCHIATROVI

brayen

JA si skor myslim,ze liecba liekmi je ovela ucinnejsia ako psychologom.Je to aj overene v praxi,ze jednostranna liecba psychologom bez uzivania liekov vedie na slepu kolaj.Je fajn sa s niekym porozopravat a povedat mu o svojich trapeniach,ale to pomoze akurat tak par hodin a potom je clovek znovu tak,kde zacal- v depresii.Lieky tlmia pocity uzkosti a smutku na ovela dlhsi cas a clovek sa pocas toho obdobia moze zacat menit k lepsiemu,nadviazat socialne kontakty,zmenit svoj sposob zivota.Antidepresiva navracaju chut do zivota a prace,psycholog....????

flyinbutterfly

moja osobna skusenost je, ze mojmu problemu psycholog vobec nepomohol, ten povedal, ze som v poriadku, pritom to nebola pravda, bola som v koncoch a do normalu ma dostali opat len lieky a moja vola verit pevne vo svoje vyliecenie a tym podporovat urychlenie liecby. velmi podla mna zalezi na druhu problemu, niekedy staci len psycholog, niekedy vobec nie.

laik

Je to tak ako pise Lee. Ale Liecba psychologom je sice tazsia ako psychiatrom, ale ucinnejsia v zivote.Ked raz zacnes sa liecit liekmi maz velke sance na to, ze sa budes liecit dlho a aj sa k liekom vracat.Lebo moze sa stat, ze prvy liek nebude ten naspravnejsi a jeho spravny ucinok pozna az po 2-3 tyzdnoch.Ak ho zmeni zacina to znova.Vsetko je o tom co ti vlastne je, o tvojej pevnej voli prekonat stav, ktory mas.Ako pisal jedno spravne-pravdive vyrozpravanie je lepsie ako antidepresiva.

záujemkyňa

DEE)))
ďakujeeem,, už som to pozerala,, preboha to si ty vypracovala???? Pre aké potreby?? Venuješ sa psychologii profesionálne???

záujemkyňa

Milá Dee!!
Ja viem že sem tento príspevok nepatrí, ale inak sa na teba nakontaktovať neviem, tak dúfam, že mi to všetci prepáčia. Kedysi dávnejšie som si medzi niektorými tvojim odpoveďami prečítala, že robíš nejaké práce zo psychológie a že ich pošleš meilom tomu, kto má o ne záujem.. Keďže sa mi veľmi páčia tvoje odpovede a názory, ktoré na tomto portáli prezentuješ,, tak ja by som mala o to záujem.. Ale medzi časom už neviem nájsť tú tvoju uverejnenú meilovku.. Môžem týmto spôsobom o tie práce poprosiť??? Ďakujem,,!!!:-)) Pekný deň všetkým!!

Dee

ak potrbujes aj lieky, je dobre kombinovat to aj so psychoterapiou u psychologa.Lieky sami o sebe nic nevyriesia za teba, len sa budes citit lepsie.

Dee

psycholog nie je lekar, on ti lieky nepredpise, ak si mysli, ze si s tebou neporadi pomocou psychoterapie, tak ta posle k psychiatrovi. Psycholog by ti nemal radit co mas robit a ako, na to musis pomocou neho prist sam. U psychologa pomaha casto aj to, ze sa vyrozpravas, co sa stava u malo psychiatrov, pretoze malo psychiatrov ma aj terapeuticky vycvik. Psychiater ma vacsinou na pacienta cas 10 minut, kym mu predpise lieky. Psycholog ma na klienta hodinu