Ahojte,
celý týždeň mám svrbenie a sem tam aj pálenie a bolesť v intímnych oblastiach a samozrejme aj výtok. Mala som canesten tabletu a používam aj krém, ale nejako to nezaberá a tak sa idem objednať na gyn. No moja otázka je, čo mám robiť lebo to svrbenie je neznesiteľné a každý pohyb je pre mňa utrpením. Čo mám robiť, aby to aspoň na chvíľu prestalo svrbieť?
Vaginalna mykoza
Opakujem az 70% vsetkych protilatok v tele nam vyrabaju nase probiotika, preto si ichtreba pravidelne nasadzat a krmit zmesami mikrovlaknin. Candidy aj ine skodlive mikroby sa do tela dostanu tak ci tak, len ich netreba nespravnou stravou a chemikaliami podporovat. Potom sa nemozu premnozit a skodit nam.
A aby sa ich nedostavalo privela, treba hygiena a dostatok kyselin v zaludku, ktore ich potlacia. V crevach ich potlacia probiotika, ked si tam spravne nasadis a cely zivot podporujes=krmis mikrovlakninami.
Ked je v crevach vyse 90% probiotik, tak ti vytvoria obvykle dost protiatok proti plesniam a kvasnym mikrobom v celom tele.
zeny, ziadne vyplachy a neustale pchanie cipkov antimykotickych vam nepomoze. a ak aj pomoze, len na chvilu bude sa to opakovat. Ja som s tym bojovala 10 rokov obehala lekarov od endokrinologa...az imunolog mi vedel pomoct kedze je to vsetko o imunite... 4 injekcie IMODIN a drzim sa uz rok... co predtym som bez mykozy nezila ani tyzden a samozrejme som vylucila vsetky jednoduche sacharidy zo stravy... vsetkym rajem take uzdravenie ako mne :)
Ahoj, ja som mala podobny problem... treba to riesit hned, inak sa toho nezbavis, skus wobenzym mne pomohol velmi
ked to nevyriesis, tak sa to bude stale vracat
drzim palce
Zive bakterie a v jogurte????V ktorom?Zive bakterie mozu byt tak 3dni, mas na jogurte napisany datum vyroby-ani nahodou....Skus nechat jogurt tyzden v chladnicke,vydrzi aj ovela dlhsie a to urcite nie tym, ze je prirodny alebo bio, ale sama chemia.Raz za cas si kupim aj ja,ale pravidelne nekonzumujeme doma....
Toto som ale odbocila.Na mykozu je ucinny vyzivovy doplnok obsahujuci cesnak s tymianom.Viac info, ak chce, cez meil.nestaci ti riesit len lokalne, ale aj vnutorne, ak sa chces toto zbavit.
Ahojte. ja odkedy používam prirodnu emulziu na intimnu hygienu a tampony z biobavlny problemy prestali. Dočitala som sa a je to aj dokazané že bežné tampony ktore su bielené chlorom obsahuju dioxín. Može sposobit rakovinu krčku maternice, hormanalne poruchy, poruchy plodu a v neposledom rade spôsobuje aj kvasinkove ochorenia, svrbenie a pálenie. Takziez pripravky na int. hygienu obsahuju sulfaty tie sliznicu vysušuju a dráždia. O tejto problematike viem vela, mám eshop -odkaz odstránený-. Nájdete tam iba prirodnu kozmetiku a ekodrogeriu. Popozerajte, ak máte otazky rada poradim pomozem. Pouzivanie komercnych výrobkov je veľmi nebezpečné!
treba si dávať pozor na stravu,kvasinky sa premnožia keď to preženieš s cukrom alebo kombináciou:mlieko a ovocíe.Môj gynekológ mi doporučil nakvapkať na "slipku" pár kvapiek Candimis-u -www.lekarendoma.sk Chvílu to štípe ale dá sa vydržať.Je to proti Candide a akejkoľvek pliesni.Ja som si to dávala aj do pohára s vodou a pila.Ďalšia doktorka Candimis doporučila zas takto: 1 kvapku rozmiešať s kvalitným olejom a do tejto tekutiny ponoriť tampón a vsunúť na noc do pošvy.Je treba si kupovať kvalitné veci bez chémie-našla som na trhu Tampóny Natracare z biobavlny a nie sú bielené chlórom.
marsmeloun, jogurt vážne pomáha, sú tam živé baktérie, ktoré ničia kvasinky
Nedávno tu bola téma, kde ženy ospevovali nejaký výplach, ktorý je na voľný predaj v lekárni (žeby ten clogin? fakt neviem), že zaberá, len potom treba použiť probiotiká, lebo ten výplach zničí aj tie dobré bakterie, ktoré tam máš a potrebuješ.
ježin žiadny jogurt si tam nedávaj :D :D radsej si urob harmančekový sedavy kupel , alebo vyplach clogín je uplne super ...je tu o tom vela ten tak sa pohrab v historii a nájdes ito vela užitocných rád :-) hlavne nejesť cukor
skús si kúpiť výplach rosalgin, alebo si to skús natrieť bielym jogurtom