Cola light, detska vyziva a sushi pri chudnuti

0vecka

citujem z ejendej stranky:
www.beauty.sk

pise sa tam aj o light napojoch ....

Mýtus č.10: Umelé sladidlá sú škodlivé a podporujú chuť do jedla

O umelých sladidlách sa dlho tradovalo, že podporujú chuť do jedla a to najmä na sladké a že sú zdraviu škodlivé. V skutočnosti žiadny výskum nedokázal, že by umelé sladidlá boli akokoľvek škodlivé. Navyše obsahujú minimum kalórií, preto ich ľudia s obľubou používajú pri rôznych diétach. Ak sú umelými sladidlami ochutené nápoje, tiež znižujú ich energetickú hodnotu a môžeme si ich tak dopriať bez výčitiek svedomia.

0vecka

2 Iba Katka tak nam prezrad z coho v tej kole akoze ma slecna pribrat? ty nechapes ze sa pribera s tukov a cukrom popripade o dost menej z bielkovin a potom z latok ktore upravuju hormonalne hladiny...

Katus 00

Ja som tu nechcela vyvolat nejaky konflikt ludia!! nechapem preco sa tu hadate.. Ja som len spytala!!! Colu nemam rada len kamoska posadnuta chudnutim mi povedala ze to je prijemne osviezenie dlheho casu na cistej vode a neochutenych cajov!! ... Detsku vyzivu som jedla domacu co robila moja babicka, tak som sa chcela spytat aj na tieto ,,supermarketove,, . Rozhodne som nechcela, aby tu vznikol nejaky konflikt iba som chcela vediet nazor ludi co sa do vyzivy a zivotospravy vyznaju trochu viac ako ja ( teda ja skoro vobec :D ) . Tak dakujem, colu nebudem pit, vyzivu kupovat nebudem, radsej si dam jablcko alebo ine ovocie a tym to konci. DAKUJEEEM

Iba Katka

No anorektičky sú bohový príklad chudnutia. Hej chudnú, ale ako! Tie pijú aj všelijaké ochutené laté raz do dňa (a okrem toho nič iné za celý deň).

Nechceš dať aj bulimičky ako príklad správneho chudnutia? Tie zjedia všetko a zároveň nič.

To, že niečo neobsahuje cukor ale tonu umelých sladidiel, ešte neznamená, že je to vhodné na chudnutie. A nechápem prečo by sa mali na portály o zdraví ospevovať NEzdravé veci, ako vhodné na chudnutie. Potom už fakt môžem poradiť len: Nejedz nič, pi len kolu light a schudneš, zaručene. A do pár rokov si na stole v márnici.

lea128

Urcite suhlasim s nazormi,ze cola light by sa pri diete nemala pit, ja hlavne nevidim JEDINY dovod, preco by ju clovek pil. Ak ked sa z nej nepribera. Fakt vam zalezi len natom aby ste nepribrali a je vam jedno co budete jest a pit ? Colu by som nepila uz len z toho dovodu, ze neobsahuje nic zdrave. A ano podporuje chut na sladké a na dalsiu colu light :) Normalny clovk si kupi raz za cas aj nezdrave potraviny ked ma na ne chut ( v tomto pripade aj colu light) ale ked si to dopraje kazdy den, je jasne, ze takyto clovek logicky nerozmysla:)

nirv

Ja to svinstvo nepijem a je mi to jedno, ak je niekto taký blby a leje to do seba. Zo sladkých malinoviek sa parádne pribera, ak je niečo light, neverím tomu, vezmú tomu cukor a dajú tam viac ochucovadiel a náhradných sladidiel. Načo sa zaoberat tým cu mi niečo škodí na 50% alebo 75% , ked to nemusim piť. Inak ked to tu rozoberate, pozrite si zloženie, určite je aj na nete.

sedmokraska

ak je to aj pravda ze ma clovek viac chut na sladke z coly light tak ok beriem, ale priberie potom z toho co si da navyse...otazka znela ci priberie z coly light a nie ci to sposobi ze viac zje a teda priberie (co je dost logicke)