Chudnutie.... Nejaka chutna a jednoduche ranajky/vecera?

Lilly

Tie ranajky su zlee. Máš tam kombináciu bielkovín ( šunka, syr - tavenýýý ??? horšia varianta sa už vybrať asi neda ) a sacharidov ( pečivo ) - tato kombinácia nie je vhodná kvoli prekysľovaniu organizmu, ktorý potrebuješ odkyslyť. Takže by som zvolila len pečivo a zeleninu, miesto masla možes dať panenský olivový olej alebo rozotrieť avokádo :) A vodu nie 5 minút pred jedlom, tekutiny sa majú prijímať naposledy 20 min pred jedlom.

Keď ráno vstaneš tak vypi aspoň 0,3 l vody (najlepšie s citrónom ) , potom nech je tam minimalne 20 min odstup ( to je akurát čas na oblečenie, učesanie, ... ) a potom daj raňajky :)

Desiata : ano z jedneho ovocia sa nenajes, takže ovocia potrebujes zjesť viac, kludne i 4 kusy.

Obed : zas nekombinuj bielkoviny a sacharidy, a šalátu veľa ( len zas neviem koľko je v ňom octu, soli, a čo ja viem čo tam ešte môžu pridávať v tej jedálni, tak bacha na to )

Večera: na večere na inťáku by som sa vykašľala a pripraavila si vlastné jedlo. Len teraz neviem, či máš možnosť si uvariť niečo vlastné ( trebárs celozrnne cestoviny, natural ryžu , k tomu si pripraviť velku misu salatu ... )

Voda : ako som písala, 20 min. pred jedlom a až pol hodiny po jedle prijímaj tekutiny.

Pohyb myslím , že idilka :)

vanf

Prosím vás ja by som sa chcela spýtať, čo by ste mi povedali na môj jedálniček ktorý som si zhotovila... Mám 17 rokov, 165cm a 57kg. Podľa výšky a váhy je moja postava dobrá ale výzorovo nie je lebo sa mi všetko ukladá hlavne v bokoch, zadku a stehnách.Chcela by som mať tak 50-52kg.

Takže:
RAŇAJKY: 7:00 celozrnné pečivo,šunka,syr(asi tavený), zelenina + samozrejme asi 5 minut pred jedlom pohár vody.
DESIATA: 10:30 napr. 1 jablko,banán alebo pomaranč (asi to budem kombinovať lebo len z jedného sa nenajem)
OBED: okolo 13:15 tu mám dosť obmedzené možnosti nakoľko študujem a stravujem sa v škole v jedálni. Ale dám si polievku (ak mi bude chutiť) a potom hlavné jedlo ale menšie porcie ako doteraz. Inak v jedálni nám často pripravujú aj rôzne prílohy ako napr. mrkvový šalát, kapustový atď takže to bude fajn.
OLOVRANT: 15:30 ešte možno nejaký kúsok ovocia alebo zelenina (cottage cheese neznášam!) alebo neviem čo
VEČERA: 17:15 tiež si veľmi nemôžem vyberať lebo na intráku jem to čo navaria. A na to sa chcem spýtať. Môžem si dať ešte jedno ako keby ,,hlavné jedlo´´ ? Napr. na večeru budú špagety alebo budú zemiaky s mäsom. Môžem si ich dať alebo sa mám zo stravy odhlásiť a na večeru si už dať len nízkotučný jogurt alebo mlieko?.

Inak + všade som zabudla dopisovať vodu, s tým nebude problém, vypijem viac ako 2 litre vody denne,vždy mám pri sebe fľašu.
Budem chodiť behať,keď bude teplejšie tak aj korčulovať+občas si chodím zaplávať.Na telesnej máme aerobic 2x do týždňa + máme 2x do týždňa pobyhové hry. Chodím denne ráno 1,5km rýchlou chôdzou(do školy :D) a potom poobede 1,5km rýchlou chôdzou(zo školy :D) + denne asi 250 schodov hore.

Čo by ste mi ešte poradili? Poprípade čo s tým olovrantom a večerou?
ďakujem pekne za vaše názory... :)

Cindy35

Super jedlo je : nastruhaj zeler - plnu misku a zmieisaj ho s trochou horcice a majonezy. do toho pridaj cierne olivy a male cherry paradajky, mnam. to som vymyslela ja v piatok a velmi chutne to bolo

Lilly

Easy:
Na ranajky plnaaa misa ovocia, na ktore mas prave chut. Jest take mnozstvo, pokial nie si uplne nasytena :).

Na veceru velaa zeleninoveho salat,u (+ ked ti nestaci. Tak k menu trebars ryzu alebo cestoviny si daj)