Keď je žena škaredá...

Príspevok v téme: Keď je žena škaredá...
škaredá57

Ahojte ženy,

túto otázku chcem smerovať hlavne na vás. Možno to mnohé z vás neriešia a možno niektoré áno, ale chcem sa opýtať, ako sa vyrovnávate s "krásnou" konkurenciou? Ja som obyčajná a priemerná, postava je myslím ok - štíhla a proporčne pekná, ale to, s čím som nikdy nebola a nebudem spokojná je moja tvár - nudná, zabudnuteľná, nezaujímavá, možno škaredá. Hrozne sa preto trápim, už odmalička. Doma sa pekne namaľujem, upravím, ale akonáhle prídem do školy či práce, tak vidím, že ostatné ženy sú miliónkrát krajšie ako ja a to aj nenamaľované. Okrem toho máme v práci také svetlá, v ktorých vyzerám tak 100krát horšie a vždy je mi potom na vracanie, keď sa kuknem sa seba a na nejakú peknú kolegyňu. Vlastne mi to pokazí celý deň - vidím niekoho naozaj pekného a upadám do depresie. Nikdy nebudem krajšia ako oni a to am ničí a hovorím si, ako mam žiť? Takto? Všetko sa točí len okolo vzhľadu. Mám priateľa, ale nemám žiadne sebavedomie, keď je ku mne iný chlap milý, beriem to ako znamenie toho, že ma ľutuje... neviem, fakt neviem, ako sa mám prinútiť nemyslieť každý boží deň na krásu, keď je to jediné, načo ľudia pozerajú, aj keď to nikdy nikdy neprizná.

miss smutna

ja som krasna zena, vzdy sa za mnou chalani aj muzi obracali a robia to stale, zeny mi hovoria, ze som pekna, mam krasne crty, ale narozdiel od teba som stale sama. takze by som hned menila a mala niekoho, kto by ma mal naozaj rad, nie len pre moj vyzor. na tom som sa popalila a teraz uz muzom neverim. uzatvorila som sa a viem, ze si myslia, ze som namyslena, pretoze som pekna a som prieberciva, preto som sama, ale nie je to pravda. som tak zranena a neverim uz ani sama sebe. naozaj si nic z toho nerob, ze su okolo teba aj krajsie zeny, lebo to este neznamena, ze maju stastnejsi zivot ako mas ty.

nirv

Počuj, ja žijem v Blave. Každý deň stretnem asi dvesto krásnych mladych nahodenych študentiek z celeho Slovenska. Každá sa snaží byť in, dokonala a najkrajšia. Mám s nimi súťažiť? :DD nauc sa mať rada. To jediné je ozaj dolezite.

Slecna A.

lub sa taka, aka si...Zacni mat k sebe uctu. Prve, co urob - pozri sa do zrkadla a povedz si "som krasna a lubim sa". Ak toto nezvladnes, fakt vyhladaj odbornika, ten ta navedie ako premyslat inak :)

Lulu2011

a krasa raz pominie...aj na to treba mysliet, starneme vsetky a vzdy prichadzaju mladsie a krasne atd. tak to je...ale zase ja sa nestazujem, ja sa lubim :)))

škaredá57

Ďakujem za reakcie. Ja viem, že to moc riešim a že žiarlivosť je sviňa, ale neviem si pomôcť. Jednoducho to mám všade okolo seba a neviem sa prestať sústrediť na to, že nikdy nebudem vyzerať podľa svojich predstáv.
Ale viem, že to nie je tak, že v skutočnosti som krásna, len tu krásu nevidím. :D

Lulu2011

chlap so zenou z lutosti nebude, toho sa neboj, jasne, ze kazdy by chcel krasneho partnera, ale su ludia, co maju charizmu a dostanu ludi do kolien aj bez krasy, takze kazdy ma sancu, pokial fakt, ze ni eje ako z nejakeho hororu o 1nej v noci

Slecna A.

ak mas aj priatela, urcite nie si na tom az tak strasne prestrasne zle ;) Toto je len a len problem tvojej hlavy, sebavedomia, tak skus popracovat na svojom vnutre. Taka terapia by bola pre teba velmi vhodna, vyskusaj.
Ja som napriklad v puberte riesila moje krive nozky...dlho predlho som nenosila sukne. Az ked som spoznala terajsieho priatela, zacala som sa obliekat viac zensky a dnes si kludne dam minisuknu. Pritom, mam par ludi, ktori mi vzdy povedia uprimne svoj nazor. A ked som sa ich pytala, nezavisle od seba povedali, ze si nikdy nevsimli nic zvlastne na mojich nohach :D Tymto prikladom ti teraz nechcem hovorit, ze mas urobit to iste, ale len tolko chcem povedat, ze casto sa mi sami vidime ovela horsie ako je skutocnost
vies, ty mozes byt pokojne celkom pritazliva a pekna baba, ale tym, co v sebe nosis, to cele zabijas...S tymto sa vyrovnat musis len sama s pomocou psychologa. Skus to, na to existuju, aby nam pomahali :)