Moja matka

Príspevok v téme: Moja matka
stuplicek

Prosim o radu,uz neviem ako dalej!!Som vydata,mame 3 deti a v com je moj problem?Sudime sa smojou mamou o dom.Pred tym nas dala na priestupkove,mna aj manzela,ale tam nepochodila,tak isla este dalej-na spominany sud.Ona je typicky general,manipulator.3x nas vyhodila z domu.Poviete si,naco ste tam liezli??Pred svadbou,potom po svadbe a nakoniec nas chce vystvat na ulicu aj s detmi a my platit hypoteku.Manzel je od decembra bez prace,ja som cela sediva,mam pocit,ze vsetko ide proti nam.Akoby sa ludia delili na dvoje.Najradsej premyslam nad sebavrazdou,ja ktora som musela davat pozor na manzela,lebo on nebol zvyknuty na taketo veci,ale vtedy pocitujem velku ulavu!Az pokym si nepredstavim nase deti-7,4,2roky.Co by bolo snimi.Prosim,poradte mi,kto by mi mohol pomoct,najst silu,sameho seba??

stuplicek

lea-pravnik mi hovoril,ze ona nema sancu vyhrat,ale to clovek nikdy nemoze vediet dopredu.Moja mama je dcerou katolickeho knaza a ma pocit,ze pravda je na jej strane.Ona nikdy nevedela povedat slovkoprepac.Najradsej hadze vinu na druhych.Ako matka upne zlyhala,vobec jej nevadi,ze z 3dcer,je pri nej iba milovana!Teraz lazim na postely,pozeram ako manzel a najmensi syncek spia,az mi je smutno.Ja ju uz nepovazujem za mamu,pre mna je mrtva.Dokazala,aby sa od nas odvratili kamarati.Prestali nas navstevovat a teraz ked mame problem,kazdy povie,to sa dalo cakat!Ked ma dosli pozriet kolegyne z prace,zamkla nas a kluce nechala zvonka.musela vyskakovat cez okno a odomknut.Ja som bola uz skoro v9mesiaci,dalsia bola na konci7.Taketo veci ona rada robi.A moc dakujem za podporu,vazim si toho

lea128

Verim, ze to nie je take jednoduche...a ze fakt odist prec len tak nemusi byt vzdy najlepsie riesenie....ale ja by som nemala nervy toto riesit, lebo by ma porazilo. Ale ked aj dom ziskate, matka vas bude deptat, ja nechapem ABSOLUTNE ako to matka moze robit!! Mat najradsej len dieta a ostatne na haku! Ved ona je totalny psychopat, neda sa ju nejako zbavit svojpravnosti? Viem si predstavit ze to musi byt velmi tazko riesitelna situacia, aj ked neviem ci to zato stoji....zostavat tam a bojovat, taketo sudy sa vlecu, uz len zostava pocuvnut rady pravnika a potom ked sud vyhrajete by som dom predala aj s hypotekou a odisla prec aj tak... A matku by som uz v zivote nechcela vidiet. Drzim palce a aka je zatial sanca, ze sud dopadne dobre?

stuplicek

stale premyslam nad tym,kam by sme odysli,kde by bolo dobre!Keby mi niekto povedal:urob to a to bude dobre,len si myslim,ze sa to nestane.Bojim sa ostat a bojim sa odist.Chcem,aby sa to skoncilo,nech uz sud rozhodne akokolvek.Prajem si len jedno,aby sme boli ststni,nie koli mne a mm,ale koli detom.Moj otec vzdy hovoril,ze ten dom zostane mne,ale ja ho nenavidim.Mozno keby otec zil,bolo by vsetko inak-urcite ano!!

stuplicek

lea-ani si nevies predstavit,ako moc si prajem byt prec.Ked prestaneme platit hypoteku,dom zoerie banka a my uz dalsiu od banky urcite nedostaneme.A zit s 3detmi v podnajmoch,to nieje tiez spravna volba.Ja chcem pre moje deti istotu a neviem ako ju im mam dat.Teraz mame dalsi sud 17.4,kedy to skonci?ako dlho bude trvat sudkyni,ked rozhodne?Tiez chcem byt realna,dcerka chodi do 1.rocnika a nechcem,aby na mojich detoch to zanechalo do buducna nejake stopy?pitaju sa ma,preco nas babina nelubi?najskor som im hovorila,ze lubi,ale ked som pocuvala,ako mi nadavala umyselne na moje deti?tak som si povedala,ze dost!!Moja mama zboznuje iba prostrednu dceru,jej 3deti a ja a najstarsia dcera a nase deti su jej ukradnute.A preco sme jej naleteli avratili sa naspät?Rok si omotavali mm,aby sme sa vratili,bolo treba opravit dom,pretoze velmi chatral a ona nemala peniaze na opravu,no a potom nas vyhnat a ona si tam nastahuje milacika.Ta ma svoj dom,len nema manzela,ktora by bol k comu.Aj nas pravnik,ked cital preco??povedal,ze to je planovane

lea128

Ja by som tiez z domu odisla, najlepsie by bolo odist do velkeho mesta za pracou, hocikde kde najdete pracu, aj ked do zahranicia... Taketo sudy s rodinou, vas oboch uplne pripravuju o nervy, a to urcite prenasate na vase deti. Aj keby ste si prenajali malicky byt na zaciatok by to bolo 100 x lepsie ako zostavat tam a nic nerobit a premyslat o samovrazde a o podobnych nelogickych veciach. A nevrav, ze sa neda odist, vsetko sa da! Je to urcite lepsie ako zostavat tam s psycho matkou co dava na sud svoju najblizsiu rodinu. Ja by som ani zit v dome s matkou ci svokrou po svadbe nikdy nechcela! Takze najlepsie je postavit sa k tomu ako dospela osoba, prestat sa lutovat a rozmyslat nad samovrazdou pre takuto sprostost! Odist prec a zacat zit normalne a samosatne aj ked s menej peniazmi, ale nie si prva ani posledna osoba, ktora by zila skormne, aspon na zaciatok....och boze, ja v tom az taky neskutocny problem nevidim inak, ludia maju 100 x vacsie problemy a samovrazdy nepachaju...

stuplicek

bevas-manzel si velmi hlada pracu,len si nemoze dovolit doniest domov minimalnu mzdu...sud nariadil akekolvek zmeny,hypoteku platme 200eur+plus plyn,elektrina,...ono sa to vysplha na cca 700eur.ja nenavidim tento dom,na jednej strane by som najradsej zmyzla hned teraz a 2.strana ma zastavi,ved sme sem investovali,prerabali.Ale ked si predtavim mamu,ako nas spini,vtedy chcem odist.Ale nemozeme,lebo nemame uz kam.Pred tym sme odchadzali stale ku svokrovcom,ale tam uz by som nechcela ist,maju aj ine deti,aj svoj vek-70,takze,sme v zacarovanom kruhu

stuplicek

Ono sa to ani neda zhrnut do par riadkov,premyslam tiez nad tym,ze navstivim psychologa,neviete mi poradit aspon kolko stoji sedenie,alebo je to hradene poistovnou?Lebo bojim sa toho,ze ked manzel odide do prace a ja ostanem snimi sama,zacnem si vylievat zlost na nich!!A to by som si neodpustila

bevas

muz nech si najde aspon pracu vo vyrobe nech mate na najom a chodte do bytu. hypoteku prestante platit, resp. to predajte niekomu inemu (ten dom)

vebe

Asi ti neporadime, z toho co pises vieme prilis malo na to, aby sa dalo poradit.Ja neviem ako moze matka dat na sud dceru s rodinou, ,neviem ake su vo vasej rodine vztahy, ako to mate s majetkopravnym vyrovnamim, akoe su medzi vami dohody v suvislosti s domom, takze naozaj sa radit neda. Ide asi o velky problem v kominikacii, inak si neviem predstavit, ze takato situacia nastane. Ale je jasne ze samovrazda kohokolvek zo zucastnenych nic nevyriesi, pozostalym iba prinesie novy problem. Takze tuto moznost uplne pusti z hlavy, lebo je to zbatocna odbocka, ktora ti brani v danom momente rozmyslat konstruktivne.