Stále špinavý králik zospodu

Príspevok v téme: Stále špinavý králik zospodu
whereona

Dobrý deň, mám ročného králika barančeka a mám s ním taký problém, že už asi 2 mesiace sa mu prilepujú bobky o zadok. Už som kúpila aj suchý šampón na králiky, ktorý pomohol, ale iba na 1 deň. Králik má vždy čerstvú vodu, seno a granulky pre králikov a sem-tam nejaká piškóta. Stále sa jej vlastne prilepujú bobky o zadok. Je to normálne, alebo je chyba v strave? Vždy mala túto stravu, tak preto nechápem prečo sa jej to stáva posledné 2 mesiace často. Chcem jej pomôcť, lebo to vyzerá, že jej to aj samej vadí a preto ďakujem za každý názor a nápad, čo to môže byť.

Wikiemca

Máme uplně stejný problém. Lepí se jí to tam asi posledního čtvrt roku. Poprvé jsme šli k veterináři,který jí to vyčistil a řekl, že pokud jí dáváme do toaletky peletky,tak se jí tam může lepit ten prach z nich. My si taky myslíme, že to může být novou napaječkou, kterou jsme koupili. Pořád z ní kape voda. Tak nevím...

JjjjmllNnn

Mojmu kralikovi sa to tiez stavalo, a raz som ho zobrala do lavora a okupala som ho a teraz uz 5 dni je to v pohode nic tam nema

Kristinsjkv

Dobrý deň, mám zakrsleho králika približne 4-5mesiacov starého, postupom týždňa znižoval množstvo jedla ktoré zjedol, seno prestal jesť úplne, odmieta aj pod nos ak niečo ponúknem, včera sa mu podarilo zjesť petržlen kusok, dnes kusok sena pár stebiel, prestal postupne piť vodu, má zapchu už 3-4den, nevieme si s ním rady, so striekačkou sme mu podali aj olej aj vodu čo sa podarilo aspoň kusok, je dosť apatický určite má bolesti, naťahuje sa tlači čaká vo svojom wc no nič, bruško nemá zduté čerstvé zelené nedostáva má ho navreté prirodzene nie veľmi tvrdé , dnes dostal sulfacox no malo s tou striekačkou protestuje... ockovany nebol mali sme ho len doma ... mame on vážne obavy:( za každú radu ďakujem

marian22

Zdravim vsetkych chcem sa spytat na cisto cierneho hyplusa ..kupil som samicku a je cierna ako uhol ..je to normalna farba?na nete su fotky len bielych a malokedy do hneda sfarbenych hyplov mozete mi povedat ci je taka farba v poriadku?za vsetky odpovede dakujem

Deria

Aku podstielku, co mu davas? Seno je zaklad stravy, to musi mat vzdy cerstve. Nezabudaj na zelene, zeleninu a drevo(cerstvy hrubsi konar,dobre umyty z nejakého ovocného stromu na hryzenie. Je to dobre na zubky a zabavu.

andrea93

Dobrý deň, mám králika 4dni. Stravu mal stále k dispozicii, pretože som nevedela, že ho treba kŕmiť pravidelne 3x do dňa.
Ráno som mu najesť dala, teraz má pauzu, ale počas nej som si všimla, že sem tam keď vojde do klietky, tak papá podstielku.
Neškodí mu to? Je ti normálne? ..Za odpoveď vopred ďakujem.

winki

Je úplne bežné, že králiky majú riedku stolicu, poprípade mäkšie bobky. Je to spôsobené tým, že králiky nevedie tak dobre stráviť vlákninu a keď jej majú nadbytok tak sa im vylučuje takýmto spôsobom. Králik si po sebe potom to redšie spapa a to je dobre, lebo príjme už strávenú vlákninu do seba.
Môjmu sa to robí tiež tak nepravidelne. Závisí od stravy.....určite nedostáva každý deň presne to isté. Ja som to u môjho spozorovala keď papal len sušenú datelinu a nie klasicke seno.
Skús jej dávať suchý chleba, poprípade u nás zaberá aj banán.