Psychiatrické liečebne

Príspevok v téme: Psychiatrické liečebne
aloevera

Ahojte,
viete mi niekto povedať, ako funguje umiestnenie človeka do liečebne? Viem, že treba mať odporúčanie od psychiatra, je to tak že on sám vyberie miesto alebo si môže človek sám povedať kam chce ísť? Máte nejaké skúsenosti kam by bolo ísť lepšie pri depresii? Čítala som tu nejaké sťažnosti (skôr kliadby) na Pezinok.. A má tam človek možnosť si oddýchnuť pri dennom režime, alebo pra´vo povedať že nechce ničeo robiť, zúčastniť sa? Bývajú pacienti nepríjemní, šikanujúci a podobne?
Ďakujem

Katkaaa

Nejako sa mi zhorsila depka. Prestala som brat lieky a nedavno som ich znova zacala brat.S tym, ze nebol ziaden rozdiel ci som ich brala alebo nie. Co mam robit? Citim sa slaba,unavena,neviem si nic bezne zapamatat,nezijem. Je to somnou cim dalej horsie,mam na mysli po rokoch. Mam dojem,ze ani psychiatria mi nepomoze, lebo takto zle som sa este necitila nikdy. Vobec nemam chut zit ani nic robit, je to umarajuce.

Emilim

Zuzka aj ja som mala ist do Zaluzia tyzden pred vianocami, ale nechcela som ist.-vypadli v lekarni tabletky noveril a ja som ho brala 5 rokov, bolo mi zle, mala som triasku az na omdlenie, raz horuco, zaz zimnica, aj po vianociach ma dr. Segedova posielala, ja potrebujem nove lieky a dr. mi nemoze trafit lieky. Beriem uz 12 rokov amitriptylin a lexaurin- to mam este zo Zaluzia. Mne tam bolo dobre, ale zase nove lieky a zas mi bude po nich zle, preto tam nechcem ist. A ty co beries ake lieky? napis ak sa ti bude chciet. Takze diskoteky byvaju este doteraz?

zuzkaa.

Emilim, my sme tam boli asi spolu, aj ja som tam bola cez ten maskarný ples, ako sa voláš? bola si u primárky Trokanovej?

zuzkaa.

ja som sa práve terayz vrátila z velkého zálužia, bolo tam strašne dobre, mám len pekné spomienky. super ľudia, pekné prostredie, skupinové terapie, každý štvrtok diskotéka, bufet, kávička,....jednoducho ako kúpele. v trenčíne som bola 14 x ale tam mi vôbec nepomohli ešte mi zhoršili stav a tak ma prepustili s tým že som sa sama pýtala domov a že som stabilizovaná.

Jane_3sto18

Ja som bola v nemocnici na psychiatrickom oddelení. aké veci tam nesmieš mať? Nám zabavili všetko ostré, sklenené, všetky šnúrky a "nebezpečné" veci vlastne....
Režimu som sa musela zúčasťňovať, aby mi povolili vychádzky a aj ked som išla do dielne, tak som musela byť aktívna, lebo keby nie, zas mi nepovolia vychádzky. Na skupinovej terapii som sa musela zapájať, lebo by som zas bola neaktívna... Aj tak my nechceli dať vychádzky, lebo ja som skupiny neznášala :-)

Emilim

Nepamatam si,ze by nam boli nieco brali. A bola tam jedna pani primarka velmi dobra, ktora dokazala ludom pomoct,robi tam este doteraz.CHodili tam ludia zo vsetkych kutov Slovenska. Cadca, B.Bystrica,SKALICA- zovsadial.Raz do tyzdna byvala zabava, aj maskarny ples bol. Bolo tam v V. Zaluzi dobre.