Ahojte,
viete mi niekto povedať, ako funguje umiestnenie človeka do liečebne? Viem, že treba mať odporúčanie od psychiatra, je to tak že on sám vyberie miesto alebo si môže človek sám povedať kam chce ísť? Máte nejaké skúsenosti kam by bolo ísť lepšie pri depresii? Čítala som tu nejaké sťažnosti (skôr kliadby) na Pezinok.. A má tam človek možnosť si oddýchnuť pri dennom režime, alebo pra´vo povedať že nechce ničeo robiť, zúčastniť sa? Bývajú pacienti nepríjemní, šikanujúci a podobne?
Ďakujem
Psychiatrické liečebne
A čo napr. vylieči z depresie ženu, ktorej zomrel syn??? Nič. Niekedy môže mať niekto jednoducho smolu, že nič viac sa nedá spraviť v dnešnej dobe. Treba aspoň dúfať, že to možno prejde. A ak je to tak, tak teraz strávime zvyšok života tým, že budeme riešiť náš osobný koniec sveta? Nie je to hlúposť?
jan11 ti to napísal dobre. Ak si sa cítila tak isto s liekmi ako bez nich tak prečo si ich vlastne začala brať opäť???
Ty vieš veľmi dobre že ak ťa zatvoria niekam do liečebne a budú do teba cpať milión liekov, že ti nebude lepšie...
Tak aký to má zmysel? Akurát že si trošku oddýchneš.
Ja neberiem lieky - nikdy som nezačal a myslím si, že ani nikdy nebudem - snažím sa zvládať.
Ja som vysadil takmer všetky lieky a beriem len liek na spanie, ale nechcem tvrdiť, že som úplne fit, nie som, ale ja na to nemám jednoducho nervy, okrem toho mám z tých liekov aj strach, to nie sú lentilky. Mne dodáva silu psychoterapia, ktorú som si spravil sám, stačí si uvedomiť zopár vecí, ale fakt nad niečim pomeditovať, my nie sme stredobod vesmíru, koľko ľudí padlo napr. vo svetových vojnách. Sme až tak podstatní? Treba sa odosobniť, trochu sa na seba vykašľať, zaprieť sa atď. atď., ale asi aj v tom by každému pomohlo niečo iné.
Musíš zistiť, čo ťa ničí najviac a to rozanalyzovať, povzniesť sa nad to, uvedomiť si holé fakty. Neviem.
Mam chut ist zas do nemocnice, ale sa bojim, ze sa zas nic nevyriesi,tak ako minuly rok! ;-(
Tak nech ma poslu do ustavu. Co aj asi je ich ciel.
Ze AD su humus a len potlacaju tie stavy a clovek ich bude potrebovat stale viac. Ja som tych druhov liekov brala uz tak strasne vela, ze nemam nadej na vyliecenie, co vyliecenie, nemam proste nadej na zlepsenie. Som strateny pripad :( ako paralyzovana. Co robit,do frasa....
V prvom rade si treba zvyknúť, prestať sa báť, hoci si myslím, že človek sa s takým niečim nedokáže zmieriť. Tí, ktorí sú s tým zmierení podľa mňa vedia, že už nemajú žiadnu nádej, ale je to všelijaké a individuálne....
Ak človek berie lieky, tak aj tak môže dostať silné depresie, čiže stav sa môže zhoršiť, čo sa aj stáva. Takže what?
Ty neberies lieky,ze? ja som brala,potom vysadila a teraz zas beriem. Ani nevladzem pisat. Som z toho nestastna.Nic necitim. Som bez zivota. Citala som hrozne veci o AD a.......................................................... proste koniec sveta.
Katkaaa - veľmi rád by som ti pomohol no momentálne som na tom ešte možno horšie ako ty.
Ja som to vyriešil jednoduchým spôsobom - zabudni na všetko čo existuje a nechaj veci plynúť. Ak niekto bude niečo potrebovať jednoducho ako keby si to nepočula, ak máš problém tak ho vyrieš najľahšou cestou...atď Funguje to :)