Ahojte, chcela by som sa Vás spýtať či potrebujem navštíviť psychológa/psychiatra alebo je to len blbe obdobie, moj problem je takyto:
Začalo to pred mesiacom keď som bola u priateľa, keď som zrazu zo sekundy na sekundu chytila atak pocit derealizacie bušenie srdca potom triaška, pocit že sa zblaznim... po hodinke to prešlo no od vtedy sa citim inak, rano som sa zobudila so zlym pocitom, cez deň to prešlo no večer, keď som znovu bola u priatela a spomenula som si čo sa mi stalo deň pred tym prišlo to znova ten pocit derealizacie sice slabši ale bol a k tomu strach... potom to opäť prešlo... ďalšie dni som mala cez deň bušenie srdca, vo vnutri obrovsky strach bez žiadneho dovodu, napätie, sucho v ustach, keď som bola v robote zas ten blby pocit derealky ktory postupne opadol... nasledovne dni akoby sa to všetko pomaly stracalo, sice svet mi prišiel taky čiernobiely, stracal zmysel, často plačem, niekedy si myslim že to už ani neskonči, že sa z toho doslova zblaznim no posledny tyždeň už bolo lepšie... a tento vikend ako som bola u priatela tak znova!! tie ataky trvalo to sice par minut - trpnutie tela studene ruky sucho v ustach bušenie srdca triaška keď ma priatel objal prešlo to behom minuty... od vtedy to ide zase z kopca som smutna mam bezdvovodny strach plačem bojim sa...
Rok beriem HAK už som to konzultovala s dochtorom či by to nemohlo byť kvoli tomu ale povedal mi že ak ich beriem rok tak je malinka pravdepodobnosť že by to sposobovali tabletky.
Je pravda že som teraz mala dosť dlhe stresove obdobie, škola praca moc sa mi nedarilo... teraz do školy nechodim, cely deň nemam nič na praci, keď ma zavolaju idem do prace (je to brigada) kamaratov nemam všetci odišli do zahraničia, priatel študuje v inom meste takže sme spolu len cez vikendy... v podstate som stale sama, snažim sa niečo robiť ale s tym neustalym strachom je to ťažke...
Chcela by som Vas požiadať o radu či mam skočiť psychologovi alebo sa mam nejak zamestnať a prečkať tieto stavy pominu keď začnem opäť chodiď do školy? Keď mam niečo na praci a nemyslim nato tak tieto uzkosti nepreživam vobec... väčšinou keď som sama...
Som vďačna za každy vaš nazor!!