Samotarka..

Dadula56

Ja suhlasim s olivienkou, tiez sa mi zda, ze mate istu definiciu kto je a kto nie je priatel, ktora vsak vobec nie je realna. Je to ako ked si dievca predstavuje v puberte ako ma vyzerat velka laska a potom tak nevyzera a nasleduje sklamanie. Neviem, co konkretne vam ti ludia urobili. Lenze kazdemu uz ludia cosi zle urobili a aj ti, ktorych cloevk povazoval za priatelov. A nie vzdy to muselo byt umyselne.Mimulus, viackrat si sem pisal aj do inych tem, ze si si zmazal vsetky moderne vydobytky komunikacie a oni sa ti potom uz neozvali. A preco si im neozval ty?Teoreticky to aj oni mohli zobrat ako taku malu zradu, ze si sa zrazu od nich odstrihol. (Cista teoria, neviem ako to bolo, iba sa domnievam na zaklade toho, co sem pises)
Pokial vam ludia neurobili umyselne skodu, zradu, tak ich nezavrhujte. Pretoze kazdy ma iny sposob prejavu-aj prejavu priatelstva. A hladajte si podobne povahy ako mate vy, s podobnymi zaujmami. Ak sa spoji krcmovy stamgast (ako pise vyssie mimka) a citliva dusa so zalubou v prirode, tak z toho priatelstvo nikdy nebude. A ano, aj samostatne fungovanie sa treba naucit. Mam pocit, ze vkladate do tych vztahov strasne mnozstva citov a vela ludi sa s takymi vlnami nevie dobre vysporiadat.

Mimulus

Milá mimka2 veľmi ma potešil ten príspevok nižšie pretože som sa tiež veľakrát popálil a bolo to práve preto, že som až prehnane dôveroval a miloval. Máš 27 takže to určite nebude výkrik do tmy nejakej baby v puberte ale ak nemáš v tomto veku priateľov...tak ich nemáš z nejakého dôvodu presne tak ako veľa tých čo sem píšu včetne mňa. Hľadať ich nasilu nemá cenu a očakávať, že prídu za niekým za kým 27 rokov neprišli je tiež hlúposť. Ak už si aj nájdeš niekedy skutočných priateľov tak sa sústreďuj na slová olivienky a alliese a ak to náhodou nebude fungovať tak si spomeň na mňa. Niektorí ľudia to jednoducho majú v sebe také to vyžarovanie a nech sa snažia akokoľvek tak napriek tomu ich to zradí...Aj ja som sa vedel vždy veľmi rýchlo naviazať na ľudí práve preto, že som dúfal že budem mať priateľov...Lenže ľudia priateľstvo už nepovažujú za priateľstvo - nehovorím o všetkých ale ako som už písal nižšie v dnešnej dobe existuje len kamarát alebo priateľ - milenec...

Ak ti môžem poradiť tak sa už nikdy nesústreďuj na hľadanie priateľov. Ja som možno špecifický prípad ale vďaka tomu, že som sa snažil celý život o niečo takéto tak som teraz na úplnom dne.

,,Niekedy Vám život nechce dať to, čo chcete, nie preto, že si to nezaslúžite, ale preto, že si zaslúžite viac,,

alliese

Milá mimka,

v prvom rade si uvedom, že si úžasná bytosť. Nepoznám ťa, ale asi ti už dávno nikto nepovedal, že si skvelá práve taká, aká si. No a čo, že ťa všetci neberú. Radšej byť sama ako v zlej spoločnosti. Hlavne, nezapri samu seba, len aby si zapadla do partie. Tí praví priatelia ťa budú mať radi pre teba samú - nie pre imidž a falošné pozlátko.

Tiež som sa párkrát popálila - v snahe zapadnúť som nadviazala priateľstvá i s ľuďmi, ktorí sa po čase ukázali v pravom svetle. Veľmi ma zranilo, keď som sa dozvedela, akú kampaň voči mne spustili moje dovtedajšie \"najlepšie kamarátky\". Už si však dávam oveľa väčší pozor,koho si k sebe pustím bližšie.

Ak chceš nadviazať priateľstvá, tak zákonite nie v krčmách :). Hľadaj medzi tými, s ktorými máš spoločné záľuby. Podrobnejšie návody ti tu napísali už skôr diskutujúci :)

Veľa šťastia :)

PS Tiež som občas rada sama, ale necítim sa ako samotárka - mám zopár rokmi overených priateľov, ktorým to nevadí.

Mimulus

Ja som to veľmi dobre pochopil a pekne si to napísala a zrozumiteľne. Ale môj prípad to nie je - teda aspoň myslím.
Vždy existoval dôvod prečo ten ktorý človek odišiel...

olivienka

Mimulus, mimka, nechcem byť zlá, ale uvedomte si, že za tie pocity ublíženia a sklamania si môžete len a len sami - a to nemyslím tak, že ste nemali nikomu dôverovať a s nikým sa priateliť, lebo z toho je vždy len beztak vždy sklamanie atď atď, ALE - podľa mňa trpíte utkvelou predstavou, ako by sa tí priatelia mali správať (možno tak, ako by ste sa správali vy v danej situácii) a keď sa zachovajú inak, tak ste hneď hotoví, že akí zradcovia. lenže priatelia, ktorí vždy spravia to, čo očakávate, by neboli ľudia, ale len vami naprogramované mašinky :) samozrejme, je rozdiel, ak by spravili nejaký skutočne podraz. ale to, že sa napríklad neozvú, keď VY čakáte, že by sa MALI ozvať, a podobne - no...
skrátka, treba začať OD SEBA. neviem sa lepšie vyjadriť, a možno som vo vašom prípade úplne mimo, tak už len poviem, ako fungujú niektoré priateľstvá u mňa. mám napr. kamarátky, s ktorými sa poznám 13 rokov. hoci sa vidíme len párkrát do roka a nevypisujeme si každý deň, občas pokecáme, keď máme chuť a čas, a hlavne vieme o sebe a keď niektorá niečo potrebuje, tak sa nehanbí ozvať. ak je to v mojich silách, pomôžem. tiež by som mohla vyplakávať, že sa ozvú, len keď niečo potrebujú :D práve tak by ony, keby neotvorili ústa, mohli vyplakávať, že som im nepomohla, keď potrebovali - pritom by som ja o ničom nevedela!
ja keď niečo potrebujem, tak sa tiež ozvem im. ten pomer nemusí byť 1:1, to by bolo kupčenie, nie priateľstvo. pravda, mohlo by byť podozrivé, ak by bol 20:0 :D ale na druhej strane prečo nie...
tá láska k priateľom je aj o tom, že im nechám priestor a nebudem si vynucovať, aby sa správali podľa mojej šablónky. dlho sa neozvali? no tak sa ozvem ja, ak mi chýbajú... ak ma pošlú dokelu, to je pravda už problém :)
myslím, že som tú podstatu len naznačila, musela by som o tom ešte popremýšľať, aby som to vedela lepšie vyjadriť, ale možno pochopíte...

Cestovatel30

Mimulus ->
najlepsie bude ak zacnes s tym ze nebudes nic ocakavat ani pozitivne ani negativne. Negativne ta nesklame a pozitivne prekvapi.