Raynaudov syndróm a opuchnuté prsty

Príspevok v téme: Raynaudov syndróm a opuchnuté prsty
mackani

Dobrá večer, dosť dlho ma trápi Raynaudov syndróm. Mám skoro stále studené prsty na nohách aj na rukách a nos. Úplne až ľadové i keď je teplo. Viete mi nejako poradiť čo s tým urobiť? No a občas mi aj opuchnú prsty na rukách. Ťažšie sa s nimi hýbe. Môže to súvisieť nejako s tým nedokrvením alebo je to zas samostatná diagnóza? Lebo je to dosť nepríjemné, cítim také napätie v prstoch. Ďakujem :)

Jolanthe

Viem, že to je stará téma, ale máte niekto skúsenosti v liečbe Raynaudrovho syndrómu alebo nejaké rady ako sa s tým popasovať? :)

simusaaaaas

Urcite mam ten syndrom, preto vravim ze trafila do cierneho...v zime mi prsty najprv zbeleju, na urcitych castiach su modre a potom ked to prejde tak uplne červene, akoby mi az horeli..ide o to ze som to nikdy neriesila a nepovedala doktorke...studene mam pocas leta bezne.
hlacne ked som unavena....

Omen

Pokiaľ ťa posiela k alergiológovi, tak ten ti vyšetrí len krv. U teba sa môže jednať len o dočasne nedokrvenie, o hemolytickú anémiu,... Raynaudov syndróm sa prejavuje inak - modrením končatín, bolesťou,...

simusaaaaas

Ja som bola na preventive, brali mi krv, prislo mi zle tak ma poslala sestricka lahnut si k doktorke...ta ma chcela rozptylit aby videla ako reagujem, tak vravela vsetko mozne a chytila ma aj za ruky...no a trafila hned do čierneho, vraj mam hrozne studene ruky ci nemam ten syndrom...vravela ako prebieha vysetrenie ale bolo mi este dost zle tak si na vela nespominam :D,akurat viem, ze sa na zaciatku sa uziva ginko a ked nepomaha tak lieky na cievy, co urcite nechcem, ved mam 24 rokov.. potom som sa jej pytala tak vraj beru len krv...no chcela som konkretne pocut od niekoho co vsetko ma čaka..lebo velmi sa mi to nechce riesit....

simusaaaaas

Vcera som bola na preventivke,mam odporucanie na vysetrenie OL alergologom-chladove aglutininy koli podozreniu na raynaudov syndrom ..co vsetko zahrna to vysetrenie ???