Padajuce vlasy

Príspevok v téme: Padajuce vlasy
gabj

Dobry den,
chcel by som a opytat ohladom mojich vlasov, rednu mi uz cca od roku 2009, no nikto z rodiny nemal takyto problem a uz vobec nie plesinu v nizsom veku. Mam 23 rokov.
V roku 2009 som bol na ocne, kde mi zistili ze mam male zakaly v sklovci, tak mi vtedajsia lekarka predpisala kvapky do oci - jodid draselny. Nasledne som bol na kontrolu oci v septembri v roku 2012, no bol tam uz iny lekar, ktory povedal ze tie kvapky uz nepredpisuju, kedze mozu rozhodit cinnost stitnej zlazy.

V decembri som bol na vysetrenie stitnej zlazy, s tym ze mi boli zistene hodnoty hormonov, ktore neboli v pozadovanom rozpati:

TSH 5.82+ (0.27 - 4.2)
T4 volny 17.04 (12 - 22)
Anti TPO 379.7+ (

Giuseppe

mlady muz, pri hypotyreoze sa može vyskytnut alopecia,ako jeden z priznakov. Ak bola pricina vypadavania šž malo by sa to po liecbe zlepsit ale urcite nie zo dna na den. Skus tento problem prekonzultovat aj s endorkinologom, moze ta poslat na dermatovenerologiu. Na LAICKOM fóre, ti tazko niekto da relevantnu odpoved. pochybujem, ze laik rozumie problematike. Skor ta pseudo-liecitelia, ktori si mylsia, ze rozumia medicine zneistia.

gabj

TSH 5.82+ (0.27 - 4.2)
T4 volny 17.04 (12 - 22)
Anti TPO 379.7+ ( menej ako 34)

zaver: subklinicka hypotyreoza na podklade autoimunnej tyreoiditidy.

Lekarka predpisala Euthyrox 25ug, s tym ze mam po vybrati 100 tabliet prist na odber krvi (TSH) a naslednu kontrolu.

Chcel by som sa opytat ci to moze mat suvis s tym vypadavanim vlasov, kedze prave od roku 2009 kedy som zacal uzivat tie kvapky sa mi zhorsovala kvalita vlasov. Ak ano, je mozne, ze mi vlasy prestanu vypadavat po uzivani Euthyrox, kedze po 3 mesiachoch uzivania som nespozoroval asi takmer ziadnu zmenu?
Dakujem.