Nepoznám otca, ale chcela by som

Príspevok v téme: Nepoznám otca, ale chcela by som
Gabi753

Nepoznám svojho biologického otca. Viem len, že keď mama žila istý čas v Česku, tak s ním niečo mala a keď zistil, že je tehotná, nechal ju. Dokonca ma nechcel uznať za svoju, museli sa robiť testy.
Dnes mám už 18 a z rodného listu som vypočítala, že on už má po 60-ke. Viete, bojím sa že by mohol zomrieť, pretože už je to starší človek, a tak by som ho chcela stihnúť spoznať. Lenže ja s ním nekomunikujem, neviem kde žije ani nič. Mama si s ním občas vymení list, ale iba vtedy, keď niečo potrebujú dohodnúť. Nemôžem jej ale povedať, že ho chcemspoznať, lebo jej ublížil. Okrem toho už 13 rokov žijeme s nevlastným otcom, a myslím si, že aj jeho by to mohlo raniť. Neviem čo robiť, chcela by som sa s ním spoznať ale neviem ako.

lea128

Gabi, moja mama mala podobnu skusenost, jej otec ju aj jej mamu opustil, ked mala moja mama 2 roky, odisiel do Ciech, tam sa znova ozenil. Ked mala moja mama 35 rokov, tak ho vyhladala, zistila si, kde byva, aj cez moju babku. Zazvonila mu pri dverach, on otovril a rovno mu povedala ze je jeho dcera. On sa rozplakal, pozval ju dnu, potom sa stretavali a navstevovali sa az do jeho smrti....On velmi olutoval to co sa stalo, v podstate to nebol zly clovek. Moja mama bola rada, ze to spravila, ze ho vyhladala, on by sa sa nebol odvazil, niektori chlapi su strasni slabosi. Bal by sa toho, ze ho velmi nenavidi a ze ho vlastne nikdy nechce spoznat. Gabi, v tomto neber ohlad, ze ublizis svojej mame. Ty si bola ukratena o svojho biologickeho otca a ak ho chces spoznat, nemoze ti predsa nikto branit. Neviem preco by to tvoju mamu malo az tak strasne ranit, ked uz je znovu vydata a cas vyliecil vsetky rany. Len urcite to nerob za jej chrbtom. Zavolaj si obidvoch aj mamku aj nevl. otca a povedz im, ze si sa rozhodla, ze ho chces vyhladat. NIKDY by som svojej dcere v tomto nebranila.Ked budes vidiet na nej nejaku negativnu rekciu, mala by ti uprimne povedat o co ide...No stretnutie nemusi dopadnut tak stastne ako v pripade mojej mamy, musis sa pripravit na rozne varianty, no v kazdom pripade ti vemi drzim palce :)

kafe

gabi, "Nemôžem jej ale povedať, že ho chcemspoznať, lebo jej ublížil." To je riadna hlúposť, čo si myslíš. Tvoja mama VEĽMI DOBRE VIE, že skôr či neskôr budeš chcieť svojho biologickéh otca vidieť. Je to úplne normálna túžba každého dieťaťa. A ani nevlastného otca nemáš prečo raniť, neni decko, on ako dospelý chápe lepšie než si myslíš tvoju túžbu. Možno. Môžem sa mýliť a ja netuším nakoľko vyspelí tvoja mama a nevlastný otec sú, ale ak aspoň priemerne, nemajú prečo robiť z toho kovbojku - že ty chceš spoznať svojho otca. Takže to mame jednoducho povedz, nech mu to napíše ONA, alebo dá adresu tebe a začneš si s ním písať ty a dohodnete sa na stretnutí. Neboj sa a čím skôr choď do toho. Držím palce.

vebe

Toto su tazke veci, ale nieco hlbokej pravdy je na tom, ze ak ma clovek vo zvojom zivote nedoriesene a nevyriesene dolezite veci, nesie si to so sebou ako bremeno a to bemeno ho nakoniec utlaci vtedy ked si ani memysli, ze to tak je. Mas 18 rokov, si dospela, mas zijuceho otaca, ktoreho nepoznas. Cokolvek sa stalo medzi nim a tvojou matkou, ty s tym nic nemas, ty si sa narodila, teba sa nikto nepytal. Ak ty citis, ze ho chces poznat mala by si tak aj urobit. Ak je tvoja mama mudra, tak najdete cestu ako to urobit. Ak mate v rodine dobre vztahy, tak to ze budes poznat svojho biologickho otca tie vztahy nenarusi, moze ich to len otestovat. Kazda zena, ktrej sa stalo nieco podobne ako tvojej mame si musi byt vedoma toho ze toto raz pride a musi byt na to pripravena. Ak ti bude otca zatajovat ci branit tomu aby si ho spoznala, moze ti paradoxne ublizit. Dospelost je aj o tom vediet zrelo riesit vazne problemy

nirv

Myslím že by si mala poznať otca, nemyslím že by to narušilo tvoj vzťah s mamou a tvojím náhradným otcom. Už len kvôli dedicnym chorobám :) a tiež máš možno aj brata, sestru. Môžeš pochopiť nejaké veci, ktoré máte spoločne. Máš na to právo a verím že tvoji rodičia to pochopia. Porozpravaj sa o tom s mamou.

odpovedam

Fu. Chapem, ze chces vediet, kto to je. Ublizil tvojej mame, rovnako tak tebe moze ublizit stretnutie s nim. Predstav si, aky to moze byt pre teba aj pre tvojho otca sok, ked sa zrazu zjavis. Mozno ma on inu manzelku, deti. Osobne neviem, ako by som to urobila, ale mala by si si byt ista, ze to zvladnes. Nechces sa poradit napr. so skolskou psychologickou o tomto? Podla mna je to velmi vazna vec, hoci na prve precitanie moze zniet nevinne...