Schizofrenia

luciano

Ahoj Amada
Bohužiaľ nemôžem ti napísať, pretože by sa tým zobrazila moja identita, mám totiž mailovú adresu ktorá je tvorená mojim menom a priezviskom. Ale som ochotný zodpovedať na všetky tvoje otázky a dotazy tu na tomto fóre. Prípadne sa môžeš zaregistrovať na fóre www.help24.cz, kde tak isto vystupujem pod menom Luciano a kde si môžeme pokecať v kolonke "Soukromné správy", to znamená, že sa tam dá rozprávať anonymne bez toho, aby ostatní videli o čom si píšeme.

amada

dakujem za vsetky odpovede a rady :) teoreticke vedomosti mam z vs, potrebovala som nejake prakticke rady . este raz vsetkym dakujem :)

Mimulus

nirv - veď to je všetkým jasné, len si to napísala ako by sa im ľudia mali okamžite vyhýbať ako zistia, že majú schizofréniu...

luciano

Ja sám som schizofrenik a názory, ktoré hovoria, že schizofrenikom sa treba vyhýbať považujem za kruté a neľudské. Aj my sme predsa ľudia so svojimi starosťami a radosťami. Dnes existujú účinné lieky, ktoré dokážu túto chorobu účinne potlačovať a pacient môže žiť plnohodnotný život. Som ženatý 27 rokov a manželka moju chorobu plne toleruje a máme spolu vynikajúci vzťah. Pravda, existujú aj ťažké formy schizofrénie, ktoré vyžadujú ústavnú liečbu, v tom prípade uznávam, že život s takým človekom je nesmierne zložitý a ťažký. Takýto človek spravidla potrebuje pernamentnú ústavnú starostlivosť v domovoch sociálnych služieb.

kuluka111

A s tou komunikaciou, no to je tazko pretoze taky clovek raz povie jedno, potom zasa druhe, dost casto meni nazor aby druheho zmiatol a potom mu to mohol dat vyzrat, vdaka paranoidnosti su schopny si namyslat o hocikom a hocicom vseliake veci nepravdive cize je to tazke ale zasa ako to tu uz niekto napisal je viacero stadii schyzofrenie, a to sa zisti jedine na lieceni.

kuluka111

Tiez som toho nazoru, pokial nieje vazny dovod tak sa takemu vyhnut pretoze vas do toho jeho sveta zatiahne a to uz je dost velky problem, mam tu cest byt vo svete mojho byvaleho ktory mi dva roky tajil ze ma schyzu a vedel to dost maskovat a teraz? Mam problem za problemom presne preto ze su takyto ludia casto paranoidny, robia veci ohrozujuce ich zivot I zivot okolia a proste pokial nemusis tak sa tomu vyhni a ked musis ci chces tak rychlo vybavit liecbu.