Kupila som si psíka po týždeni začal mať epileptické záchvaty, teraz neviem ako ďalej sním, som moc zúfala. poradte mi mam ho vrátiť? ? ? alebo nie ???
Čo teraz? Psík a epileptické záchvaty..
tak k veterinárovi určite hneď choď, ak si ešte nebola, najmä ak tých záchvatov už mal niekoľko za sebou, ak som to dobre pochopila. môže to byť aj vážnejšie než "len" epilepsia, napr. nádor na mozgu.
a či vrátiť? ja by som ho nevracala, je to živá bytosť, nie vysávač, ktorý keď je pokazený, idem reklamovať. ale je to na tebe
V prvom rade treba ist so psom k dobremu vetovi(prosim, necakajte na dalsie zachvaty)! Dalej kontaktujte "chovatela"(tipujem, ze ide o psa bez PP-taky pes je aj zadarmo drahy)-mate nejaku zmluvu?
Citala som v jednom prispevku o macke, ktoru liecili podla rad, ktore dava RNG na tomto fore pre ludi a vyliecili ju. Boli u viacerych veterinarov a ziadny jej nedaval sancu na prezitie.
ked mal nas psik rok a pol, zacal mavat zachvaty, zacne ho motat, triast sa, akoby ochrnul a nemohol ovladat telo a nakoniec vzdy vyvracia penu. Objavuje sa to, ked sa rozrusi, ked pride niekto , koho ma velmi rad k nam, niekedy z nicoho nic aj na prechadzke, alebo ked sa par krat zlakol, ze ho spoza chrbta prekvapil nejaky pes. Veterinar potvrdil, ze sa jedna o epilepsiu. Moze brat kazdy den lieky, ale kedze sa to u neho vyskytne 1 - 2 x za 2 tyzdne, rozhodli sme sa to neriest, zachvat mu trva tak 5 minut a potom je opat culy, vesely.
to zavisi od teba, ci si ochotna a schopna starat sa o choreho psika alebo nie. kazdopadne by mal ist k veterinarovi.