Neviem si usporiadat zivot

Príspevok v téme: Neviem si usporiadat zivot
iv1

Dobry den vsetkym,

rada by som Vas touto cestou poprosila o radu, ako dalej pokracovat v zivote, kedze ja sa z psychickych dovodov uz opustam.

Mam 23rokov, byvam a pracujem v BA, zaroven koncim externe vysoku skolu v Ziline.

Moje problemy spocivaju vo viacerych oblastiach zivota.
V prvom rade sa mi velmi nedari v praci. Urobila som niekolko velmi podstatnych chyb, ktore zacinaju vychadzat na povrch. Su to skutocne velke problemy, ktore ohrozuju moje miesto vo firme. Mam vsak nejaky vnutorny blok, ktory mi brani dat vsetko rychlo do poriadku, a niekedy vedome svoje povinnosti neplnim - skutocne netusim preco. Pre moje chyby je v praci zla atmosfera, chodim do prace so strachom a nechutou.Zatial mam istotu, ze o miesto nepridem, ale radsej by som po case odisla, ked sa vsetko zle co som spravila utrasie.

Dalsim problemom je, ze kvoli starostiam z prace sa uz nevladzem venovat skole. Som v poslednom rocniku, mala by som dokoncovat dipl.pracu, no neviem v sebe najst silu bojovat.

Mam o sebe velmi zlu mienku, mam pocit, ze vsetko co spravim je zle, nedostatocne, ubohe..Mam pocit, ze som vsetkym len na pritaz,najma nadriadenemu, kvoli tomu, ze som neschopna. Dlhodobo mam vela povinnosti a nestiham venovat cas oddychu, relaxu, konickom.

Dalej si o sebe myslim, ze som nepritazliva, nezaujimava, pribrala som, prestala som sa o seba starat - robim len to co nevyhnutne musim. hoci to nieje katastrofalne (173cm, 70kg) - ja pri pohlade do zrkadla pocitujem velky smutok. Stale sa len lutujem.
Snazila som sa chodit cvicit, no po zlom dni v praci som vystavena a dokazem sa maximalne doma pozerat do stropu a neurobim nic.

Bojim sa, ze pridem o partnera (sme spolu rok), a tak som v zacarovanom kruhu. Nedokazem sa mu zdoverit, nedokazem to povedat nikomu blizkemu. Len sa lutujem.. snazila som sa vyhladat odbornu pomoc, no bud su psychologovia prilis drahi, alebo maju plne terminy. Mam na krku hypoteku na byt, zivim sa sama, a financujem si aj auto - neostavaju mi mesacne ziadne peniaze - uz si ani nespominam, kedy som si sla kupit nieco na seba.

Prosim, ak mi viete niekto poradit, pomoct, skuste.
Ja skutocne neviem co so svojim zivotom robit. Neviem kde zacat, vsetko sa mi zda dopredu prehrate.

Dakujem.

Milotka

Ďakujem za otvorenú tému, ďakujem za odpovede! Moja, úplne ťa chápem, presne rovnako sa cítim ale baby, zo srdca ďakujem aj ja za odpovede! Nakopli ste ma po premýšľať a fakt aj zapracovať na svojom živote, na sebe! Diky, Diky moooc za motiváciu, inšpiráciu, presne toto som potrebovala

Sejla

Iv1 niekedy je to tak, že od jedného problému sa odvíjajú ďalšie a ďalšie a potom mame pocit, že smola chodí ako frontálny útok zo všetkých strán. Veľmi dobre to poznám, v tom stave vidíš len negatíva a vlastne nevieš, ktorý problém začať riešiť skôr, lebo jeden druhému nahráva a skončíš bez energie. Na tvojom mieste by som začala napravat tie veci v práci, aj keď už asi nodčiníš to, co si spravila, stále sa môžeš zachovať ako charakter, priznať si svoje chyby, ktoré ako vravíš, aj tak vyjdu na povrch, tak načo to odkladať. Sme ľudia a sme omylní, tak to príjmi s hlavou vztycenou a ukáž všetkým, že si ochotná prijať následky, hoci nevieš, aké budú, lebo to nie je na tvojom rozhodnutí, a zároveň to ber ako skúsenosť, z ktorej si vezmeš lekciu, niečo sa naučíš a nabudúce už tu istú chybu nespravíš. Takýto postoj ti dodá silu a je to aspoň niečo pozitívne na situácii, co tvoj nadradený môže oceniť. Ak nie ako nadradený, tak aspoň ako človek. Nemáš co stratiť, tak neostavaj v tom krči čakania, máš školu, posledný ročník? Eh no rob to s radosťou a nadšením pre subjekt, vedomosti a tvrdá drina nás sľachtia. Tento stav je mimoriadne stresujuci, ale dočasný, preto venuj pozornosť tomu, co sa nedá odložiť, ostatne si odlož na potom. Teraz nie je čas na sebalutost, problémy s priateľom, nahoď sa do handier, ktoré by podľa teba nosila pekná a sebavedomá Ty, usmievaj sa, proste to všetko,, co chceš (sebavedomie, krása, veselost) začni predstierat, pozitívnym prístupom a úsmevom povzbudíš ľudí navokol a to je ďalšia vec, ktorá ti dodá silu, ktorá sa bude časom umocňovať. Ďalšie rady - vitamínove doplnky, zdravá strava, veľa tekutín joga - aj keď len 15 min. Denne, vyhýbaj sa ľudom, ktorí ti môžu spôsobiť ďalšie starosti, pripadne ťa zatazit svojimi.

kafe

ach dievča, keď sa na to tak pozriem, ty máš všetko, VŠETKO, čo si bežný smrtelník môže priať. Byt, auto, prácu, školu, lásku.. Až sa mi chce povedať, že závidím ti, ale ten pocit, že NIČ z toho, čo MÁŠ, si nevieš vychutnať.. tak to som 1.000x radšej že nemám nič, ale viem sa tešiť zo života.
Ktorý z týchto problémov ťa vyšťavuje najviac? 1.zlá atmosféra v práci 2.dokončenie školy 3.zlá mienka o sebe 4.málo relaxu 5.strach, že prídeš o partnera.
Ideš rovnou cestou do pekla a ak NEzmeníš svoje chovanie/rozmýšľanie, aj sa tam dostaneš, dievča. Problém neni to, že máš veľa povinností, ono sa to všetko v pohode dá zvládnuť, keby si SAMA SEBE nepodkopávala nohy svojou zlou mienkou o sebe a tým, že si prestala relaxovať, dobíjať baterky. Tak ako umiera telo bez potravy, dochádza energia tvojej duši, ktorá ti dáva drajv/iskru/silu napredovať a pasovať sa s problémami. Preto JA by som v prvom rade riešila relax a zlú mienku o sebe. Preto by som si zistila, či sa dajú odložiť štátnice o rok, lebo tebe sa síce môže podariť školu dokončiť s vyplazeným jazykom, ale za takú cenu, že sa z toho budeš zbierať dlhé mesiace, možno aj roky (syndróm vyhorenia), prípadne si to odserie tvoje zdravie. Raz darmo, stres a zlá nálada sa podpisujú aj na telesnom zdraví. Zváž to, čo som navrhla, len TY najlepšie vieš, či je to vhodné riešenie, alebo potrebuješ len nejaké malé nakopnutie (relax), aby si školu dokončila.
Zbav sa auta. Auto je dobrý sluha, pokiaľ si nejako hendikepovaná, máš 2-3 deti, tak vtedy ti výrazne uľahčuje život. Ale ak minieš všetky peniaze na sluhov a tebe nezostane nič, tak niekde si urobila chybu. A to pohodlie nestojí za cenu, akú zaň platíš. Ak si nútená viacej chodiť (si bez auta), pohyb prospieva telu, cestou môžeš pochodiť zopár obchodov, nakúpiť, vyvetrať si hlavu.. a zrelaxovať už len cestou domov/zo školy. Chce to síce väčšiu časovú rezervu na svoje povinnosti, ale pokiaľ si bez detí a nemusíš obliekať zúrivé, vzdorovité decko do škôlky ale LEN seba, musíš to zvládnuť ľavou zadnou aj bez auta. Peniaze čo takto získaš vraz do seba - masáž, víkendový pobyt s priateľom, choď na koncert, hlavne neseď doma a keď, tak len pri nejakej aktivite, čo ťa teší. Čokoľvek, čo ťa baví, ťa i dobíja energiou. Rovnako i príroda, zvieratá, šport. Zlá mienka o sebe - pozri si v knižnici knihy od Jozefa Murphyho: Moc nášho podvedomia alebo hocijaké iné, je ich na mraky. Ak mám aspoň v skratke niečo povedať - myšlienky, názory, presvedčenia, ktoré ti víria v hlave sa vtláčajú do tvojho podvedomia a to ich plní a potom spätne prináša k tebe v podobe situácii, ktoré sa ti už reálne stanú (som neschopná? ano správam sa tak, lebo si to myslím o sebe a myslím si to, pretože sa tak správam - začarovaný kruh, ktorý potrebuješ preťať). Keď zmeníš svoju mienku o sebe(ale musíš to tak cítiť aj v srdci, nie len v hlave) a budeš sa viac venovať AJ sebe, partner nebude mať prečo odísť od šťastnej, sebavedomej ženy. Bez toho, aby si nejako pracovala na vašom vzťahu ho dokážeš posilniť. Tým, že sama sa staneš silnou, vyrovnanou, spokojnou ženou, tým veľmi posilníš a upevníš váš vzťah.
Práca. Netuším, prečo máš blok dať veci do poriadku, ani prečo robíš chyby. Baví ťa práca? Nezdrhaj z bojiska, podľa mňa je úplne zbytočné odchádzať z práce, keď sa veci dajú do poriadku! Skôr by si sa mala ospravedlniť kolegom a šéfovi za problémy, ktoré si spôsobila a robiť si svoju prácu najlepšie ako vieš. Ale to tiež súvisí s tým o čom so písala vyššie - ak si vyšťavená, tak potom kašleš na všetko a je ti to jedno (alebo je v tom niečo iné, len to už ja netuším čo). Takže daj sa doporiadku (!), rob si svoju prácu poriadne, vymysli nejaký darček/sladkosť pre kolegovcom s malým listkom, na ktorom sa im ospravedlníš. Tým (možno) trochu zmierniš tú zlú atmosféru v práci a začne tam byť oveľa lepšie. Začneš chodiť do práce s lepšou náladou a nie so strachom a nechuťou.
Suma sumárum, jedno s druhým i tretím a štvrtým súvisí. Kdekoľvek začneš, odkonca alebo zboku, začneš pracovať na všetkých svojich problémoch. Takže len sa do toho pusť. Uvidíš, ako ťa to začne baviť, keď sa zmení čo i len kúsok v tvojom živote. Nemusíš robiť presne to, čo som tu navrhla ja. Môžeš si to upraviť tak, aby si sa pri tom riešení cítila dobre, ale hlavné je niečo urobiť. Takže čo je to prvé čo si sa rozhodla urobiť? :)

Sisi092

1. porozprávaj sa s priatelom
2. poobzeraj sa po inej práci, pretože tvoje podvedomie ti hovorí že tá práca ťa ničí
3. skús sa pozrieť na financie nejako ich upraviť a rozhodne si niečo kúp poteš samu seba, ved si žena !
4. sustred sa na dokoncenie školy aby si mala o jedno bremeno z krku menej, nejako proste nejako to už dáš.
5. no k tomu schudnutiu to je ťažko to chcem zmenu životneho štýlu bez toho neschudneš a tá pride s myslením ale v otmto rozpoložení si ťažko skľudníš dušu aby si dokazala ešte aj schudnuť.