Chcem sa opýtať či časté špinenie (každý mesiac) mimo menštruačného cyklu počas užívania antikoncepcie Chloe (4.mesiac) môže ovplyvniť jej účinky? Resp. či je plne spoľahlivá. Napriek špineniu beriem žlté-aktívne tablety. Počas tohto špinenia som mala pohlavný styk. Je tu možnosť otehotnenia? Ďakujem za odpoveď
Znížená účinnosť HAK
tiez som uzivala chloe, ale nic podobne sa mi nedialo. Mala si uz davno ist za doktorom. Ono, hovori sa, ze kym sa po zacati uzivania telo znormalizuje, tak to chvilu trva. Rovnako ako keby si ju prestala uzivat, tak chvilu budes "rozhadzana". Ale mozno robis cosi zle, ani o tom nevies. Ak si zabudnes dat tabletku a vezmes ju po 3-4 hodinach neskor, absolutne nic zle sa nedeje. Z toho strach nemaj. Skor chod k lekarovi kvoli tomu spineniu, to nie je v pohode...
No uvidíme, lebo už uplynulo cca 5-6 dní a necítim sa nejako najlepšie...
Spinenie mimo krvacania v poriadku nie je. Treba zistit pricinu, moze ist o oslabenie ucinku ci zle vstrebavanie hormonov. Chod za gynekologom a opytaj sa na to. Mne doktor kvoli tomu menil HAK na inu.
Co sa tyka brania tabletiek, tak do 12 hod od zvycajneho casu uzivania je to v poho. Ale radsej sa snaz ich brat priblizne nacas...
Ovplyvňuje teda účinok aj to či ich užívam v rovnakom čase alebo nie:
No niekedy pozabudnem a je tam rozdiel tie 3-4 hod.
ak berieš tabletky tak ako máš, účinok nie je znížený