Strhnutý necht - problémy

Príspevok v téme: Strhnutý necht - problémy
qwertz

Vo štvrtok 7.3.2013 mi strhli necht na palci ľavej nohy. Strhli mi len kúsok cca 3mm z ľavej strany kde mi necht zarastal a zjavne som tam dostal zápal. Už tretí deň beriem antibiotiká, dávam si na to aj antibiotikovú masť a močím si to v repíku. V palci cítim strašné tlaky a hnisá mi to a je červený až bordový. Vie mi niekto poradiť? Ďakujem.

elka543791

Dobry den.pred dvoma tyzdnami mi strhli necht z palca na nohe.mocim si to v repiku,dezinfikujem detolom,cez den sa snazim to mat rozbalene,na noc viazem,no palec hnisa,puchne,niekedy aj vsetky prsty su modre,bordove,opuchnute.snazim sa lezat a mat nohu vylozenu,ale neda sa tak byt cely den a noc.neviem,ci zajst k dr.alebo je to normalne pocas liecby.cim by som si mohla pomoct? Kolko trva,kym sa to zatvori? Dakujem

qwertz

No dnes som bol na chirurgii ale robili mi to niekde inde a lekár bol ako keby urazený že som si to dal robiť niekde inde tak mi povedal len že to nie je dobre a mam pokračovať v antibiotikách a močiť to v repíku. Ale na to že tie antibiotika beriem už 4. deň nereagoval, išiel som tam len pre istotu lebo som myslel že už bude nejaké zlepšenie. Za 5 dní mám prísť na kontrolu tak uvidíme. A nebral som ten Zinnat hneď lebo na druhý deň na preväze to bolo pekne a všetko ok ale potom večer to už bolo zle.

Cindy35

zinnat je dost silny, mal by stacit, ak tam mas bakterie na ktore je citlivy. mozno si ho mal brat uz hned od prveho dna ako Ti necht strhli.
trhanie je priznak zapalu. to ti ho naordinoval lekar ci sam?
zacervenanie je prirodzeny nasledok zakroku na nechte.
asi bolo lepsie necht strhnut cely, nielen kus.
ak to neprejde, zajdi za chirurgom, ktory ti to robil

qwertz

Beriem Zinnat 500. Trhanie ani nie len tie tlaky keď dám nohu dolu ale napr. počas chôdze ma to nebolí len keď stojím na mieste.