Dobrý deň,
môj problém spočíva v tom, že mám priateľa, ktorému sa často striedaju nálady. Ak sme spolu je všetko fajn, problém ako taký medzi nami nie je, rozumieme si, vieme sa porozprávať, prejavuje náklonnosť...to je všetko fajn. Ale ak odíde odomňa, tak viem, že až tak dobre sa nemá. Striedaju sa dni kedy sa ozve viac krát za deň inokedy je ticho. Ako keby v období smutnej nálady sa utiahol do svojej ulity. Najhoršie na tom celom je, že ani on nema adekvátny dôvod mať takéto stavy, len jednoducho je smutnejší. Neviem čo mám spraviť, aby sa cítil lepšie. Ale viem, že ak nám je spolu dobre a nálada sa mu zlepší tak opäť raz viac komunikuje, už aj napíše milú sms, poprípade prezvoní na dobré ráno alebo dobrú noc. Uvažoval už aj sám nad psychológom no stále nič nepodnikol Neviem z kadiaľ vietor fúka, prečo sa takto sám trápi, lebo keby nebolo toho tak všetko je krásne :/ Kvôli tomu mi už nie raz napadlo, či vôbec je so mnou šťastný, ale zakaždým čo sme spolu mi to dokáže. Žiaľ s týmto má problém už dlhšiu dobu, ešte z čias čo sme spolu nechodili. Snažím sa o tom s ním rozprávať, aj on sa snaží mne vykecať, len nikdy nedôjdeme k samotnemu koreňu problému. Aj minule mi vravel, že keď bol u kamaráta tak sedel bezducho, čiže nie je to len pri mne. Trochu sa obávam či to nemôže spôsobovať hulenie. Sem-tam si dáva ak mám pravdu povedať, ale na iných ľuďoch, ktorých poznám a ktorí hulia tiež nebadám takéto výkyvy nálad a bezmyšlienkovité stavy. Prosím poraďte ako mu dodať pozitívnu energiu, viac úsmevu na tvári, aby sa mi viac ozýval a bol veselší? Záleží mi na ňom a trápi ma ak vidím, že nie je v pohode.