zdravim. nikto nechce mat rozmaznane dieta, ale ja mam taky dojem, ze rodicia ma naschval rozmaznavali, lebo sa bali, ze sa raz osamostatnim a ze nic zo mna nebudu mat. ved naco by ma potom mali, keby somna nic v buducnosti nemali. najviac ma rozmaznavala mama. a ja mam teraz 19 rokov a citim sa nesamostatny a bezmocny. JE TO ICH VINA!!!!!!!!!!!!!!!!!! neviem si predstavit, ze raz sa budem musiet osamostatnit. mam z toho strach, citim sa bezmocny voci prekazkam zivota. poradte mi prosim vas. tu nejde o to, aby im to nevyslo, ale ja ked to bude mat prist som to zvladol. dakujem za odpovede a nejake budu. toto som napisal totizto preto, lebo, teraz mam ist na vysoku, na denne studium a budem musiet byvat z cudzimi ludmi na internate... a ja som nikdy nebol oblubeny. dufam, ze ma chapete...
Ja - rozmaznané dieta?
vies nie si jediny rozmaznavany, akurat niekomu sa to prieci a ide si svojou cestou a iny ako napriklad ty sa rozmaznavat necha, nebud egoista a nehadz to iba na rodicov, minimalne na ten intrak urcite vypadni
Ty si ale nevdacne teľa. Ako môže taký niekto ísť na výšku? Vieš čo, nechod študovať, nájdi si prácu.
jasne, ich vina :-D
sako, nebud TRAPNY este aj na internete...co potom realny zivot? Vzdy budes mimo diania, proste ako kazdy magor.
ble - teraz momentalne mam take obdobie ze sa z nikym nebavim. ale inak mas pravdu, ale JE TO ICH VINA!!!!!!!!!!
ja som mal podobny problem cca v 15-16...vsade so mnou maminka vsade s nou...postupne som jej zacal davkovat rozne uniky a daleke cesty aby si odvikla od toho ze vsade chodi s nou, resp. som volil vylety a pod. kam sa jej nechcelo...ale ty sa asi bojis skor toho ze nebudes samostatny...neviem ako sa ti da na toto poradit...mas vlastny rozum takze sa aj tak budes riadit podla seba a mozno v podvedomi budes mat to, co ti niekto "poradil"...oblubeny som tiez specialane nebol, ale uz len pocit ze budem prec od domu, v mojom okoli novy ludia -to my pomohlo a urychlilo proces samostatnosi a dost dolezita vec -tym ze ides k novym ludom mas novu sancu naplno sa ukazat ako spravny clovek a partak...
to, ze nie si oblubeny, ma vobec neprekvapuje, ludia tvojho typu su nudni a otravni a kazdy od nich uteka