zdravim. nikto nechce mat rozmaznane dieta, ale ja mam taky dojem, ze rodicia ma naschval rozmaznavali, lebo sa bali, ze sa raz osamostatnim a ze nic zo mna nebudu mat. ved naco by ma potom mali, keby somna nic v buducnosti nemali. najviac ma rozmaznavala mama. a ja mam teraz 19 rokov a citim sa nesamostatny a bezmocny. JE TO ICH VINA!!!!!!!!!!!!!!!!!! neviem si predstavit, ze raz sa budem musiet osamostatnit. mam z toho strach, citim sa bezmocny voci prekazkam zivota. poradte mi prosim vas. tu nejde o to, aby im to nevyslo, ale ja ked to bude mat prist som to zvladol. dakujem za odpovede a nejake budu. toto som napisal totizto preto, lebo, teraz mam ist na vysoku, na denne studium a budem musiet byvat z cudzimi ludmi na internate... a ja som nikdy nebol oblubeny. dufam, ze ma chapete...
Ja - rozmaznané dieta?
chalanisko rob nieco so sebou kym je cas, dobre ti tu radia, prestan vyplakavat a vyhovarat sa
tak s tým niečo rob, keď si NIčím aj pre seba ... ako ti tu ostatní radia, choď na intrák a tam sa naučíš ..a prečo by sa tam s tebou nemal nik baviť? veď tam budú noví ľudia, ktorí sa poznať nebudú, tam máš šancu začať pre teba "nový" život... či to si fakt až taký looser?
bojim sa ze ma na intraku zlincuju. normaln uvazujem ze budem byvat samostatne na byte. fakt ja mam akokeby chovanie rozmaznaneho decka , alebo uz cloveka, ale ja sa inac spravat neviem, snazim sa aj prekonavat, mozno by ste to ani nespozorovali, ale bojim sa toho internatu...
chod na intrak a zober si aj mamu
ale prosim vas neodsudzujte ma, ja by som to aj chcel skusit, naozaj by som sa chcel osasmostatnit, ale ja som neskuseny v komunikacii, ba mam taky pocit, ze priam nemozny. a fakt sa obavam neuspechu, lebo keby som mal samostatne zit a nebavit sa z ludmi, teda tak mi to vychadza, tak by som sa asi zblaznil.
intrák je super - môžem potvrdiť. Nikde nezažiješ to čo tam :)
asi sa bojis vstupit do noveho zivota...ale skus to, lebo to jedine ta zachrani..ina moznost nie je :) ver mi
cize tvoja zachrana: intrak najlepsie na opacnej strane republiky (ako ja)
Typickým znakom rozmaznaneho jedinacika je sebeckost a nedostatok empatie. Mal by si ísť sám do sveta sa z toho vyliečiť.
lilyinaka - pre spoločnosť? mne staci ze som pre seba. ale som vdacny, ze ma aspon niekto pochopil... obavam sa vsak neuspechu.
áno, máš pravdu, že ťa rozmaznali rodičia, ale teraz máš 19 rokov a už nejaký ten piatok si to uvedomuješ ..tak nechápem, prečo s tým niečo nerobíš, sám o sebe povieš, že si rozmaznané decko, tak nebuď sebec a začni sa chovať inak ... lebo pre spoločnosť budeš aj tak na nič (ak sa nezmeníš)... všetko ti vybavia rodičia, všetko ti dajú, tak prečo by si mal pohnúť prstom?