Dobry den,prosim vas o radu,mam velmi znicene zuby naposledy som bola u zubara minuly rok..od vtedy sa tam bojim ist lebo my povedal ked pridem tak my bude liecit zuby lebo ich ma velmi odvapnene ,derave,ale iba horne zuby ,dole nie..velmi sa bojim ..nemate aj vy niekto podobny problem?co znamena liecit?nechcem zazit vytahovanie nervov,dost ma to boli ked zakusnem az ma tak mikne strasne ma to boli ..bojiiim :(
Bojim sa ist k zubarovi
Nechaj si pichnut injekciu proti bolesti. Nie je mozne aby ta to potom bolelo, ked ti da dostatocnu davku tak to nemoze bolet. A potom si das len lieky proti bolesti dokym bude treba. Ja som najhorsiu bolest zazila ked mi orezaval dasno nad zubom mudrosti. V tej chvili to priamo nebolelo kedze to umrtvil, ale velmi rychlo to prestalo ucinkovat a potom som myslela ze od bolesti umrem. Chodila som hore dole hore dole a cakala, kedy mi zacnu ucinkovat lieky proti bolesti, ktorych som zjedla 3 ci 4. A ten zub musel aj tak von. Tiez mi ho zubarka mykslovala hore dole a trvalo viac nez pol hodinu. Nakoniec mi ho ukazala a hovori, toto je koren, toto je kusok kosti. No bolo mi zle z toho, ze mi vytrhla aj kusok kosti. Ale co narobime.
ak mas ten zub katastrofalne zahnisany nepomoze ti ziadna moderna vybava u zubara! nezabera umrtvenie pri komplet zahnisanom zube,
preto treba ist ku cim skor ku zubarke!!!!!!
to ti musi pachnut z ust z toho zahnisaneho zuba, to ti vobec nevadi?
ja mam tiez sukromnika..a normalne vrta,vytahuje kliestamy zuby a tak..nema to nejak moderne..ja vacok vytvoreny mam a stale sa my objavuje..viem ze je to nieco co je zle..ale ja sa bojim tej bolesti u zubara..lebo mam aj tetaniu a ked si urazym zub..zacne ma boliet hlava a velmi to boli..a bojim sa ze tam omdliem alebo nieco..
teraz maju zubarky moderne pristroje hlavne sukromne,ktore nezastresuje poistovna,takze osetrenie zuba moc neboli aspon mna.Ja som sa bala zubarky ako cert kriza,no odkedy chodim sukromnej tak sa vobec nebojim.
Ja sa tiež bojím chodiť k zubárke, ale pomáha mi to, že to beriem tak, že radšej si odtrpím 30 minút silnej bolesti, ako potom noci nespať a nadávať si, že aký som debil a že prečo som k nej nešiel...
wewa,
zuby sa prv liecia, pokial sa ich daju este liecit-zachranit, ak zubar sa rozhodne, ze bude trhat, to znam. ze su uz v takom stave, ze sa zachranit nedaju liecenim
wewa, si si vedoma, co znamena, ze mas nevyliecitelny zub, ze zubar uz nic nemoze robit snim len vytrhnut? znamena to to, ze mas hnis pod korenom, a ten hnis sa rozsiruje, pokial sa s tym nic nerobi.
wewa, si si vedoma toho, ze ak mas pod korenom vela hnisu, tak umrtvenie vobec neucinkuje? bohuzial tak to je, ak sa to velmi zanedba, hnisu je vela injekcie proteibolesti nezaberaju. takze cim dalej to zanedbas, sama sebe si sposobis bolest, lebo keby si isla vcas, tak ta s injekciou osetrie bezbolestne.
wewa, sisi vedoma toho, ze ten hnis, ktore mas pod korenmi sa moze dostat do krvi a rozniest po celom tele a sposobit ti vazne zdravotne problemy?
neviem kolko mas rokov, ale je to smutne, ze nema ta kto usmernit, dufam, ze aspon nieco si z toho pochopila, co som sa snazila vysvetlit
hm..ked som naposledy bola u zubara tak my trhal zub a to bolo bolesti a nie a nie ho vytrhnut..taky som ho mala silny ,nemohol uverit vlastnym ociam ake som to mala pevne..opichol mi ho 4 krat a bolelo to ako svina!nic nezabera ani injekcia..a bojim sa ist!preco prave ja musim mat take zuby?!prave ja fakt..a to vsade plati,ci u zubara,ci v praci ..vsade mam iba ja smolu ..to nieje uz mozne..takato smola..uz sa bojim chodit von..aby som zase nemala niekde smolu..:(
ano boji sa, ale za to kazdy, kto si ceni svoje zdravie ide ku zubarovi aj napriek tomu, ze sa boji. A koniec koncov, to nie je az take hrozne, aj nechces znasat bolest, tak si pytaj umrtvenie, priplatis si a nebudes citit nic.
Vo veku nic nerozhoduje..to je jedno ci sme mlady alebo stary..kazdy sa boji..skoro kazdy...!
tak preto, aby som lepsie rozumela tomu, ze preco sa bojis ist k zubarom