Dapagliflozin

Príspevok v téme: Dapagliflozin
kinomk

Dobrý deň.Mám 50 rokov a rok zistenú cukrovku 2.typu.Od začiatku liečby beriem metformín,v rôznych dávkach.Mám na tie tbl veľmi silné reakcie.Hnačky,tŕpnutie rúk,búšenie srdca,veľmi silné bolesti svalov a kostí.Diabetologička o reakciách vie,ale \"jedným uchom donútra,druhým von\"!Hladina glykémie /diétu dodržujem/sa hýbe nalačno okolo 7,0mmol,cca 2 hod.po jedení okolo9-10mmol.Užívam ešte dialevel a bylinkové čaje /zelený,žihlavový,diabetický.../Som si všimla na nete,že existuje nový liek pre tých,ktorí neznášajú metformín Dapagliflozin.Máte s tým skúsenosti?Ešte by som bola rada,keby sa mi niekto ozval,ktorý má /alebo mal/tiež nežiadúce reakcie na metformín.Ako ste to riešili?Diabetologička tvrdí,že si vymýšľam,lebo metformín užívajú všetci a nemajú žiadne reakcie.Ďakujem.

pre mary 661

tak preco ich zeres? len vyciciavas zdravotnictvo. zacni sa hybat, prestan zrat nezdrave gebuziny a budes zdrava ako rybicka.

mary661

dobrý deň, som tiež diabetička 2 typu a od začiatku som brala GLUCOPHAGE a mala som také isté problémy ako vy - hnačky niekoľko krát denne, potom mi diabetologička vymenila liek za victozu v kombinácii s diaprelom, cukor sa mi znížil, ale z victozy som mala vysoký pulz okolo 90 a viac, teraz beriem diaprel a forxigu ale ešte výsledky neviem, beriem to krátko. Ale čítala som článok o cukrovke a tam sa vyjadruje nejaký oborník že cukrovku 2 typu má v rukách pacient na 85%, lieky 10% a 5% príroda. Potom o čom sú tie lieky? Len o ziskoch farmaceutických firiem..

RNG

Je plno potravin a potravinovych doplnkov, ktorym sa da regulovat hladina cukru v krvi, takze nevidim dovod na branie skodlivyc chemickych liekov. Ja to tak robim poslednych 10 rokov a ked som zacal moj cukor hocikedy vyskocil az na 25, dnes je pod 12 ked necvicim, a pod 10 ked chodim na prechadzky.
Ale nemozeas ocakavat, ze ti take nieco poradi bezny lekar, lebo ti su skoleni na predpisovanie jedine schvalenych farmaceutickych chemickych liekov.
Inac v poslednom case bolo odvolanych viacero liekov pre ich prilisnu skodlivost.
Takze boli zrejme schvalene podvodom, lebo nikto mi nenahovori, ze za 10 rokov, co je potrebne na schvalenie liekov v USA nikto tie prilisne skodlive ucinky nevidel.
Mnohe skodlive lieky sa predavaju pod hromadou roznych mien a malickymi zmenami, aby sa zakaznici dali oklamat, znacnej casti lekarov.
en.wikipedia.org
Dapaglyflozin je prilis novy(minuly rok bol v Europe schvaleny, takze pokial nebude par rokov pouzivany, nebude v literature dost dat na skodlivost a len casom sa objavia, ked to bude pouziovat miliony ludi.
www.astrazeneca.com

kinomk

Zmenila som diabetológa,napriek plaču,sťažnostiam predošlá nebola ochotná zmmeniť moju liečbu.Teraz mám diabetológa,vypočul ma a naordinoval Galvus.Pomaly ten jed metformín mi odchádza z tela.Svalové bolesti sú menšie,už aj ruky viem zdvihnúť bez bolestí,hnačky prestali,vládzem ísť so psom na prechádzky,zatiaľ cca.20 min.,psychicky sa dávam dokopy.Verím,že už to bude len lepšie.Ďakujem za príspevky.

Inzulo09

Super stránka, na ktorej si môžeš pozrieť mnohé spomínané lieky je táto:
www.liekinfo.sk

Hneď na začiatku zadáš názov liečiva/lieku a ono ti to všetko už nájde :)

kinomk

Ďakujem Ti za príspevok.Aspoň niekto mi napísal.Pokúsim sa s ňou ešte pohovoriť,ale neviem...Príjemný deň

DiabetikIvo

kinomk,

Metformín je prvým liekom, ktorý sa dáva diabetikom s DM typu 2 na zlepšenie účinnosti ich vlastného inzulínu. Osobne s ním skúsenosti nemám, lebo som vyše 40 rokov na inzulíne.

Ovšem ak Ti v tej podobe v akej Ti lekárka predpisuje spôsobuje problémy, tak by ti ho Tvoja diabetologička vymeniť buď za inú formu tohto lieku. V kategorizácii liekov je uvádzaných pod súhrným názvom Metformín viacero liekov, napr.: STADAMET, METFOGAMMA, GLUMETSAN, SIOFOR, Normaglyc, GLUCOPHAGE, Metformín Bluefish, Metformin Mylan, Metformin Sandoz, GLUMETSAN, ktoré sa od seba líšia ako svojim obsahom pomocných látok, tak aj spôsobom vyhotovenia - či ide o filmom potiahnutú tabletku, alebo nie.

Takže ak Ti nevyhovuje Metformín od toho výrobcu ktorého produkt teraz používaš, tak kľudne Ti môže vyhovovať od iného výrobcu, ktorý používa na vytvorenie tabletky iné pomocné látky, pričom účinná látka ostáva tá istá.

Tvoja lekárka má k dispozícii dosť veľa alternatívnych vyhotovení Metformínu, takž enevidím dôvod, prečo by nemohla predpísať iný liek.

Pokiaľ by aj iná forma Metformínu spôsobovala tie isté problémy, tak medzi perorálnymi antidiabetikami je dosť liekov, ktoré ho môžu nahradiť.

Podobne to je aj pri voľbe inzulínov. Nie každý typ inzulínu je vhodný pre každého diabetika na inzulínovej liečbe a pokiaľ nemá taký účinok ako by mal mať, alebo spôsobuje napr. alergické reakcie v mieste vpichu, tak lekár bez problémov zmení inzulínovú liečbu na používanie inzulínu od iného výrobcu s podobnými vlastnosťami.

Porozprávaj sa so svojou diabetologičkou a povedz jej to čo som Ti tu napísal.

Držím Ti palce.