Užívanie MSM

peterkova_klar

Tá stránka sa mi nejak nevidí, však to je celé po anglicky a keď som si chcela jazyk zmeniť, tak to odo mňa hneď niečo pýtalo.

talitemnio

MSM - iherb.co Podporuje regeneráciu a výživu kĺbov, pravidelne užívam po artroskopii kolena. Zľavový kód -10%: AID8235

SadP

MSM sa najlepsie bere nalacno. Spolu s vitaminom C (s bioflavoidmi) ma este vyssi ucinok. Popripade do stavy. (spolu s cerstvo vytlacenou zeleninovou alebo ovocnou stavou)

Co sa tyka pre zakladatela temy, ano je tam riziko, nesposobuje ho priamo MSM, ale jeho detoxikacny potencial. Preto zacinaj od nizkych davok. Nebezpecnstvo je napriklad v tom, ze uvolnuje ortut naspat do krvi. Pokial mas v tele nahromadene loziska ortute (tazkeho kovu), moze to dopadnut aj velmi zle, ked zacnes brat vysoku davku. Sposobis si otravu. Takisto je dobre mat vylucovacie organy v dobrom stave, spolu s tym teda cistit aj pecen a oblicky. Na podporu pecene ber sylimarin, popripade aj alfa-lipoovu kyselinu. Strava nech ma vela vlakniny, hlavne mikrovlaknin, ber napriklad inulin, jablcnu vlakninu, alebo Larch imunogalactan. MSM totiz uvolnuje detoxikacne kanaly v peceni, a ta sa zacne cistit od vselicoho, co odchadza v zlci.

K tej otrave ortute si precitaj tento koment od amazonu:
www.amazon.com

nebude sa to tykat vela ludi, ale je to nazorna ukazka toho, ze branim doplnkov si iste percento ludi moze uskodit, a nikdy nebude vsetko fungovat na kazdeho.

Takisto nekupujte MSM v tabletkach, vzdy v prasku a hlavne kupujte kvalitne ciste MSM. Z MSM ta totiz ista cast v tele vzdy premeni na DMSO, ktore viaze urcite latky, a vie ich dopravit cez bunkove membrany, kam normalne nepreniknu. Niekedy je to vyhoda, inokedy zas nevyhoda. Preto niektori doporucuju MSM uzivat vzdy nalacno, v prefiltrovanej vode. Niekedy MSM vyvolava nevolnsot prave preto, ze sa uziva nekvalitne MSM, ktore obsahuje aj necistoty, alebo, ze sa uziva spolu s nejakou chemiou, ci v necistej vode, a tieto latky dokaze DMSO dopravit napriklad dovnutra nervovych buniek. Prave preto ber MSM nalacno co v najcistejsej vode.

Je dobre si precitat tento clanok. MSM ma aj antiparazitalne vlastnosti, u niekoho to moze sposobit nevolnost, ako zomieraju, hlavne ak ich ma vela.
www.ezopress.sk

Treba vzdy zacinat nizkymi davkami, napriklad 3x500mg... a az potom vystupat na niekolko gramov za den. Nevolnost alebo ine problemy, ktore sa dostavia, nikdy nevyvolava priamo MSM, ale praca, ktoru robi v tele, teda detox.

tradicius

chcel by som radu ci je dobre uzivat msm aj s vitaminmi lebo mam multivitamin multimineral v prasku a neviem ci sa s niecim nevylucuje... dakujem za radu

RNG

MSM neokysluje, Kyselina askorbova vo vacsich mnozstavh moze okyslit telo, najma creva, co sa prejavi hnackou.
Krv nemozes mat kyslu, lebo by si zomrela.
Acidoza je ked ti krv poklesne pod 7.35 PH, co je este stale zasadita krv.
en.wikipedia.org

ni-ka

dakujem za odpoved.
A mam este jeden dotaz. Beriem k tomu MSM zaroven aj Cecko 1 gram denne.Naposledy som pri krvnom odbere z prsta mala ph mierne kysle.Mozem mat prekysleny organizmus z toho MSMka a Cecka?

RNG

MSM je prirodna latka, je sucastou kolobehu siry v prirode a napr ja berie m denne 2 az 4 gramy uz roky.
Je to univerzalne rozpustidlo a zdroj siry, schvalene ako potravinovy doplnok, tj nie su zname ziadne skodlive postranne ucinky a moze sa brat neobmedzene dlho