Zdravim, som na strednej škole v prvom ročniku a nevybral som si dobru školu,ale uz som sa ako tak prisposobil a začinam to zvladat, prvý polrok som mal vela štvorok,ťažké to je pre mňa zo začiatku ale to asi všade,ale to nieje ten problem. Moj problem je ten, že po strednej škole chcem ísť za policajta ,najlepsie kriminalistu to je moj taký sen a chcem sa osamostatniť ,presťahovať sa z tohto malého mesta do BA,ale bojím sa ,že mi to nevýjde. Viem že to bude trvať nejaký ten čas ,vybudovať si tú svoju kariéru , našetriť peniaze na byt,na seba,vlastne na všetko aby som sa vedel sám o seba postarať. Vedeli by ste mi poradiť aj napríklad ako ste boli vy na tom keď ste boli na strednej a mali ste ako tak podobný problém tomu môjmu? Niekto ,kto sa presťahoval z malého mesta do BA ,ako to spravil? Nejaká rada? Viem ,že to nebude hneď ,ale chcem ,chcem čím skôr odtiaľto vypadnúť. Ale bojím sa toho, že mi to nevýjde a do konca môjho života tu ostanem, v tejto hnusnej diere. Ďakujem za rady poprípade podporu.
Strach z budúcnosti
Vie mi niekto povedať ako to je s tou kriminálkou? prosim
To by aj mna zaujimalo :)
pre IbaKatka: velmi ma zaujalo, ze si pracovala na kriminalke, zaujimalo by ma ako sa da dostat do tej spominanej NAKA, v maji by som mal skoncit vysku (pravo), konaju sa priebezne pocas roka nejake pohovory, alebo su tam mozne aj nejake staze pre absolventov? dakujem za info. a teda ty si priamo vysetrovatelka?
no..
Je mi to uplne jasne, doteraz som nic take nezazival lebo som si uzival ,zabaval sa a podobne len ma to teraz tak dajme tomu že dusí...
No ja som počítal s tým že s kamaratom čo je teraz na strednej v BA by sme išli do podnajmu alebo s nejakymi inymi kamaratmi no to je jedno.. Katka ak by si bola taká dobrá ,vedela by si mi povedať ako je to s tou kriminálkou? Vlastne s celou vysokou školou? Chcel by som ísť do toho Pezinka na policajnú školu a to je ak som dobre čítal na 8 mesiacov a potom by som nastúpil ako policajt a ďalej si dorábal vysokú školu policajnú ? Ak áno, koľko trvá takéto štúdium,vedela by si mi povedať prosím ťa? Diki za podporu inač ,velmi ma to žere a snažim sa mysliet pozitivne len treba ratať aj s problemami :)
Pracovala som na kriminálke, síce v KE, ale cestovala som aj do iných miest na výsluchy, aj do BA. Najzaujimavejšie veci rieši Národná kriminálna agentúra, nižšia kriminálka rieši len také veci, ako násilie v domácnosti, vlámačky a pod. Ak sa chceš dostať do NAKA potrebuješ vysokú školu. Väčšina vyšetrovateľov mala JUDr. + dorobené na policajnej VŠ v BA pol roka. Ostatní mali Ing, zvyčajne z ekonomiky, kedže sa jednalo aj o finančnú políciu. Rovnako môžeš ísť na tú Vysoku školu policajného zboru, ktorá je tiež v BA.
Keď sa náhodou necítiš na výšku, tak skús SOŠ PZ, dá sa tam po 3 rokoch urobiť kurz kriminalistického technika. To je ten, čo chodí, zbiera, eviduje a fotí dôkazy, ale ku kriminálnikom sa nedostane (jedine ak je nejaký prítomný na domovej obhliadke), nerobí výsluchy ani neeviduje spisy, jedine vytvára fotodokomentácie.
Každopádne, nech sa rozhodneš pre právo, VŠ PZ, SOŠ PZ, väčšina z toho sa do získať v BA :) Takže začiatky na intráku.
Ahoj:-) ...V prvom rade ta chcem uistit,ze to co prezivas preziva polovica ludi. Ja som si strednu skolu vybrala tiez nestastne,este nestastnejsie som si vybrala vysoku skolu, ale zotrvavam aby som mala nejaky ten titul a vlastne aj preto,ze neviem kam prestupit,co by bolo to prave,usite na mieru mne..
Som z BA takze ti neviem poradit z, pristahovaleckeho hladiska, ale vsetko sa ti otvori pri VS,ci uz policajna akademia alebo nejaka ina..na policajnej ti budu platit z coho si mozes zaplatit skromnejsi najom,pripadne internat. a pri klasickej,sa da najst brigadka,ktora ti tiez zatiahne nejake to byvanie. aj ked bratislava neni velka vyhra a ja dufam,ze sa coskoro odstahujem do maleho, esta:-) drzim palce pri plneni tvojich snov...viac pozitivizmu,usmevu a pojde to