Hodnota ženy

Cindy35

Beskyd dobre napisal, ze zena ktora si nehlada partnera kvoli potomstvu je k partnerovi uprimnejsia, nie je to len kalkul podmieneny biologickym determinizmom.
lebo zena ktora si hlada partnera na splodenie deti zvacsa nepozera na jeho hodnoty ako take ale podvedome hlada kvalitne geny a love. a taki alfasamci praveze na partnerske spoluzitie zvacsa absolutne vhodni nie su, su vacsinou promiskuitni a namysleni

Maoam

u mna osobne taka zena absolutne nestraca na hodnote

pricin neplodnosti je mnoho, rovnako jestvuju aj zeny, ktore VEDOME nechcu dieta, hoci plodne su

je to kazdeho osobna vec

su aj muzi, ktori nechcu mat deti, dolezite je, aby obaja mali ohladne tejto otazky rovnaky nazor a ocakavanie

Lieenkaa

Podla mna je zakladny problem, ze zena strati hodnotu u seba, hrozi zanedbavanie,depresie, nezaujem o svoj zovnajsok, o domacnost... ale ked zvladne tuto situaciu ona sama, tak vyhrala. a ak u chlapa klesne je to jeho zlyhanie

Chlap1232

Naopak ma vacsiu cenu, lebo chlap usetri za antikoncepciu :)
Ale vazne - nema to s tym nic spolocne, len si to treba na zaciatku vztahu vopred ujasnit. Mam kopu kamosov, ktori sa jednoducho na deti necitia - nemyslim momentalne, ale nikdy. Dnes je taka doba, niektori ludia si chcu uzivat, nie sa o niekoho starat. A ak to nahodou pride, tak sa to da riesit napr. adopciou, takze neries, zi! :)

Lulita

Cindy - masaker, ja by osm dieta nikomu nevynosila, ale pekne od nej, ale je to take, to dieta je aj tak sestrine a nie tej zeny, to radsej adoptovat potom, ako vajicko sestrine, vynosi svagrina :D

Mimulus

O tej druhej časti premýšľajú asi všetci ale jeden človek nikdy nedokáže zmeniť svet. :)

Žena nestratí hodnotu, pretože hodnota sa stratí sama a muž musí tú hodnotu opäť nájsť.

beskyd

mimulus, no to je uz horsie, ja som to bral len z toho pohladu hodnoty zeny ako takej a perspektivy pre kvalitu vztahu ktory nevisi na tom ci ten par splodi deti alebo nie. kedze vidim kolo seba aky je ten rozmnozovaci pud u vacsiny ludi silny, prepdokladam ze ak jeden chce a druhy nemoze tak to je asi pruser. teda mne by neplodna zena nevadila urcite kedze sam decka nechcem, bol by vacsi klud, menej zodpovednosti, vydavkov a nemusel by som si vycitat do akeho sveta som prividedol novy zivot a ake karty by malo v ruke a vsetky pripadne nestastia, choroby a prehry ktore by ho mohli stretnut, pripadne pocit prazdnoty ktory by mohol zazivat.

Cindy35

v dnesnej dobe medicina dokaze zazraky, nedavno som citala o zene, ktora nemala maternicu ani vajecniky a napriek tomu sa s manzelom stali rodicmi. vajicka darovala jej sestra, spermie manzel a dieta vynosila svagrina.
lebo jej manzel chcel svoje dieta a nie adoptovane, takto to za pomoci rodiny zvladli