Ahojte ... Zaujimalo by ma, kolko date mesacne na kadernicku/kozmetiku/drogeriu. Som treti rok na materskej a manzel mi stale vycita, ked idem ku kadernicke alebo si kupim nejakay krem. Doma chce mat krasnu zienku - co dava stale jasne najavo - ale ja to z materskej nezvladam ... Ako to riesite vy? Da vam niekedy manzel/partner peniaze na tieto ucely? Dakujem ...
Kolko minate na kozmetiku a z akych penazi?
omg! narobi ti 3 deti a vycita ti vrasky a celulitidu? keby bol on pan dokonaly 3 x tehotny, by som chcela vidiet ten rosol na zadku!!! kks, ale som sa nasrala!
Dakujem za odpovede ... Levajzanama, situacioa u nas je takato: mam 38 rokov, som na materskej s TRETIM dietatom, púovolanim som ucitelka ... Zasoby som samozrejme mala, avsak minuly rok sme prerabali dom a dokupovali detom nabytoka a tam sa vela minulo. Popri materskej ucim v jazykovej skole a robim preklady, ale kedze vsetky vydavky na deti su na mna, vela toho na skraslovanie nezvysi ... Ja nie som narocna, ziadna draha kozmetika u mna nehrozi, u kozmeticky som bola dvakrat v zivote, ale je mi luto, ked mi manzel vycita vrasky alebo celulitidu a ja viem, ze na skraslovacie procedury jednoducho nemam. On mi parkrat kupil vonavku, to je vsetko - a ani velmi od neho neocakavam, ze mi bude platit kadernicku ci kozmetiku ... No musim priznat, ze ked vie, ze na to nemam, potesilo by, keby mi obcas nieoc kupil - ved ked chce, aby som bola pekna, musi pomoct ... A neverim, ze je to len vec genetiky, na vlastnej kozi viem, ze dobra kozmetika vie urobit zazraky ...
vidim, ze Maoam rozpisala, samozrejme, skoro vzdy sa plati za znacku, napr. La Praire je podla mna totalny nezmysel, nech si to strcia
ja sa v Essence doslova vyzivam, teraz maju taku novinku, farbu na licka Love a teda baby, ta paetka je ruzovo cervena s ialovou a zelenou :)) ale uz len preto som ju chcela vyskusat a ono to dokopy je tak rasny rozjasnovac za par eur :)
raz za par rokov si doprajem 1-2 lux. kusky, ktore mi vydrzia aj 3 roky, napr. mam od Esste Lauder rozjasnovac uz treti rok, pouzivam ho casto a stale ho tam je, cca 2 x som mala Lancome spiralu, Dior a pod. som este nemala to potom, ked budem top manazer :)))
cize ked to zhrniem kozmetiku mam od:
Bourjois ( stredna cenova vrstva a podla mna top produkty - make up, puder - z kolekcie Health odporucam) tuto kozmetiku mam asi taku najoblubenejsiu
tiene si kupujem od Essence, Cartrice
spiraly na oci- Bourjois, Yves Rocher, Pupa, najnovsie mam od Gosh
ruze - to je zmes a najoblubenejsi s uplne super konzistenciu mam od najlacnejsej kozmetiky z DM s-he neviem si ho vynachvalit, ani neviem, ci vobec 2 eur stal perfektny!!!
kremy mam z drogerie teta - cca 3-4 eur na 30 + s kyselinou hyaluoronovou, plet nie je sucha, ale hebka, vlacna, mam aj drahsi od Biodermy, (cca 20 eur) si ich striedam
masky, peelingy - peeling DM a masky, tradicne česke z klasickych drogeriek, tie su najlepsie
mna kaderníčka tiež nestojí veĺa-iba 8 eur,a to ma podstrihne a vyfúka.
no a ja som si nejake te peniazky zarabala aj pocas celej rodicovskej, takze aj z toho
mne muz nikdy nic take nevycital, kozmetiky mam kolko potrebujem a kolko som si mohla dovolit, ku kadarniecke a kozmeticke nechodim z vlastnej vole, ja som sama sebe vsetko, urobim si peeling, dam si masku, bavia ma nove trendy v liceni atd.
Kadernicka za 5e??? To kam chodis? Mna jedna navsteva vyjde minimalne na 25e a to mi vlasy nefarbi ani nic:D
...práve preto nechcem byť nikdy finančne závislá na svojom budúcom mužovi.Keďže ešte bývam s rodičmi tak peniaze si ušetrim najmä z vreckového ale keďže cez prazdniny brigadujem zarobim si aj 300-400€ a z toho potom cely rok "žijem". Pripadne občas počas roka brigadujem. Na kozmetiku som maniak, rovnako ako aj na oblečenie ale míňam s rozumom. Kadernička - u mňa raz za pol roka -5€. Kozmetika každy mesiac podľa toho čo chcem alebo potrebujem. Občas nejaky parfum. Keď to zhrniem tak na mesiac ma kozmetika vyjde do 20- 30 max.50€. Niekedy su mesiace kedy si nekupim nič lebo nič nepotrebujem resp. momentalne nechcem. Neviem si predstaviť že by mi muž vyhadzoval na oči na čo míňam a na čo nie. Mám priateľa a má na to asi taký názor že žena a deti su prvoradé až potom míňa peniaze na seba.Samozrejme súhlasím že pol na pol. Pokiaľ finanč. situacia dovoľuje netreba odopierať ani jednemu. Na margo - JA SI MYSLÍM -muž by sa mal o ženu starať viac a obdarúvať ju- stara filozofia.
Pomimo témy ale spýtam sa: to pred planovaným tehotenstvom si žiadna žena nerobi finančnu rezervu? ja si neviem predstaviť že si zmyslim že chcem decko a na učte nebudem mať ani fuka.... potom ako novodobe mamičky si nechaju platiť plienky a sunare od vlastnej matky lebo oni nemaju a muž sa nestara...resp. peniaze dava na kavičky s mladymi žabami alebo do svojich zaujmov, alkoholu a pič....
Ja si vsetko kupujem sama a vzdy som si kupovala. Ale nie som na materskej, som v inej situacii. S priatelom spolu ani nebyvame. Neviem, aka je vo vasej rodine financna situacia, kolko manzel zaraba, ak dobre, tak je to len jeho lakomstvo. Ja verim tomu, ze keby som ja bola na materskej, moj priatel mi da na kozmetiku aj kadernicku, on je zas taky typ, aj teraz mi casto nieco kupi hoci kozmetika to zrovna nie je, ale skor sportove oblecenie a sportove veci. Ale pred rokmi som mala za priatela strasneho lakomca, pritom zarabal 100 tis. SK v hrubom, nekupil by mi ani rohlik! A ak nahodou kupil, tak by to potom chcel preplatit. Skus sa s muzom porozpravat o tom, ale ak je to lakomec, tak sa s nim podla mna nebude dat pohnut. Taki muzi chcu mat samozrejme po boku krasnu reprezentativnu zenu, ktora si ale vsetko plati sama a oni nemusia do nej investovat ani korunu! Ze na materskej kedy sa stara aj o jeho dieta nema moznost si na seba zarobit je mu samozrejme sumafuk.
no a ohladne dalsich kozmetickych pripravkov, skus v DM znacku Essence, to je aj pre mlade baby, ktore maju len vreckove, tam kupis mascary, lipglossy, atd za dost nizke a dostupne ceny a su OK
oblecenie, skus Takko, New Yorker, zameraj sa na vypredaje, letne, zimne.....sleduj akcie